Įvedus apribojimus sumažės Kinijos saulės baterijų eksportas į ES

Stambieji Kinijos saulės baterijų gamintojai, pavyzdžiui, „Canadian Solar Inc“ balandžio-birželio mėnesiais stengėsi aktyviau eksportuoti produkciją į Europos Sąjungą (ES), kol ji dar nepriėmė planuotų apribojimų. Prognozuojama, kad jau trečiąjį šių metų ketvirtį saulės baterijų pardavimai regione sumažės, praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 9, 2013, 12:27 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:20 AM

Ketvirtadienį „Canadian Solar“ paskelbė prognozuojanti, kad antrąjį ketvirtį eksportuota saulės baterijų, kurių bendras galingumas sudaro 455 MW, tačiau trečiąjį ketvirtį ji tikisi, kad eksportas sumažės iki 410-430 MW. Tiesa, antrojo ketvirčio pardavimai gerokai lenkia tiek pirmojo ketvirčio (340 MW), tiek ir antrojo 2012 metų ketvirčio eksportą (412 MW).

Panašius suaktyvėjusius pardavimus laukiant ES įvedamų apribojimų praneša ir kitos Kinijos saulės baterijų gamintojos. Analitikai mano, kad per pirmąjį pusmetį į Europą iš Kinijos viso buvo įvežta saulės baterijų, kurių bendras galingumas sudarė 6,5 GW, o pagal naująsias nuostatas į ES Kinijai bus leista eksportuoti apie 7 GW galingumo produkcijos per metus. Anksčiau saulės baterijų paklausa Europoje vidutiniškai sudarė 15 GW per metus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.