Dėl problemų Libijoje nafta brangsta

Naftos kainos pakilo augant susirūpinimui dėl tiekimo iš Libijos ir laukiant naujausių JAV makroekonomikos statistinių duomenų, informuoja „Reuters“.

Naftos kainos pakilo augant susirūpinimui dėl tiekimo iš Libijos<br>AP
Naftos kainos pakilo augant susirūpinimui dėl tiekimo iš Libijos<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2013, 12:13 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:41 PM

Du didžiausi Libijos naftos eksporto terminalai buvo atidaryti po dviejų savaičių pertraukos, bet po kelių valandų vėl uždaryti dėl surengto streiko. Gavyba dalyje telkinių dėl protesto akcijų sustabdyta.

Libijos naftos pramonės ministras pamėgino nuraminti rinkas, sakydamas, kad eksportas turėtų būti atnaujintas ketvirtadienį, nes darbuotojai pažadėjo vietos valdžiai streiką artimiausiu metu nutraukti.

Investuotojai laukia iš JAV statistikos duomenų apie mažmeninius pardavimus, vartotojų kainas, būstų statybą ir pramonės gamybą.

JAV naftos atsargos praėjusią savaitę sumažėjo 1,5 mln. barelių, benzino atsargos smuko 900 tūkst. barelių, laukdami savaitinės ataskaitos apie atsargas prognozuoja „Reuters“ apklausti analitikai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.