Ant Baltųjų rūmų stogo montuojamos saulės baterijos

Ant Baltųjų rūmų stogo montuojamos saulės baterijos. Taip tikimasi pagerinti pastato energijos balansą, sakė vyriausybės atstovas. Taip pat įrengiami nauji termostatai ir ventiliatoriai.

Saulės baterija ant pastato buvo sumontuota ir aštuntajame dešimtmetyje.<br>123rf nuotr.
Saulės baterija ant pastato buvo sumontuota ir aštuntajame dešimtmetyje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-16 17:29, atnaujinta 2018-03-01 22:03

„Projektas rodo, kad ir istoriniai pastatai gali naudoti saulės energiją ir pagerinti savo energijos efektyvumą“, - pabrėžė pareigūnas, kurį cituoja agentūra AFP.

Aplink prezidento Baracko Obamos rezidenciją JAV sostinėje Vašingtone matosi kranai ir darbininkai. Tiesa, Baltųjų rūmų šeimininko ir jo šeimos tai netrikdo - šiuo metu jie atostogauja JAV rytinėje pakrantėje.

Instaliuodama saulės elementus, B.Obamos vyriausybė vykdo 2010 metų spalį duotą pažadą. Tuometinis energetikos sekretorius Stevenas Chu paskelbė apie saulės baterijų instaliavimą Baltuosiuose rūmuose.

Saulės baterija ant pastato buvo sumontuota ir aštuntajame dešimtmetyje. Tada prezidentas Jimmy Carteris nurodė ją instaliuoti kilus naftos krizei. Tačiau jo įpėdinis Ronaldas Reaganas saulės bateriją vėl pašalino.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.