Premjeras vis dar nežino, kada bus apsispręsta dėl Visagino AE

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius vis dar negali įvardyti konkrečios datos, kada Vyriausybė apsispręs, ar Lietuva pradės Visagino atominės elektrinės statybas. Pasak A.Butkevičiaus, tebevyksta derybos su strateginiais partneriais Latvija ir Estija.

Ministras Pirmininkas A.Butkevičius vis dar negali įvardyti konkrečios datos, kada Vyriausybė apsispręs, ar Lietuva pradės Visagino atominės elektrinės statybas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Ministras Pirmininkas A.Butkevičius vis dar negali įvardyti konkrečios datos, kada Vyriausybė apsispręs, ar Lietuva pradės Visagino atominės elektrinės statybas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 21, 2013, 5:19 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:00 PM

„Kiek turiu informacijos iš energetikos ministro, šiuo metu vyksta pokalbiai jau įmonių lygiu su mūsų partneriais“, - trečiadienį žurnalistams sakė Premjeras.

A.Butkevičius negalėjo įvardyti tikslios datos, kada galėtų būti priimtas galutinis sprendimas dėl atominės jėgainės statybų.

„Jeigu jie (derybininkai, - Red.) suspės pateikti išvadas ir pasiūlymus, tai gali būti ir spalio mėnuo. Bet šiandien aš negaliu tvirtai garantuoti, kada (bus apsispręsta, - Red.)“, - sakė Premjeras.

Seimo Pirmininkui Vydui Gedvilui suabejojus, ar klausimas dėl atominės elektrinės Visagine nėra svarstomas per ilgai, Premjeras tokius nuogąstavimus atmeta.

„Kalbant apie laikotarpį, kad tai gali būti per ilgas, tai reikia pirmiausia įvertinti, kokia yra objekto vertė, kokios yra svarbos objektas, ir jeigu jūs pasižiūrėsite, kada pradėjo Didžioji Britanija kalbėti apie atominių elektrinių statybą, tai manau, kad jau ten tikriausiai trejus metus vyksta tik diskusijos“, - komentavo A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.