A.Butkevičius tikras: SGD terminalas bus pastatytas laiku ir pinigų jam nepritrūks

Klaipėdoje ketvirtadienį viešėjęs premjeras Algirdas Butkevičius teigė

Klaipėdos uosto krantinėje, kuri jau virto statybų aikštele, A.Butkevičius domėjosi SGD terminalo reikalais.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Klaipėdos uosto krantinėje, kuri jau virto statybų aikštele, A.Butkevičius domėjosi SGD terminalo reikalais.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Aug 29, 2013, 4:08 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:21 PM

Jau kitą savaitę Klaipėdos uosto akvatorijoje, ties Kiaulės nugara, bus pradėti kalti pirmieji poliai krantinei, prie kurios švartuosis SGD laivas - saugykla ir dujas gabenantys tanklaiviai.

A.Butkevičius į uosto krantinę, tapusią statybų aikštele, atvyko iš SGD projekto įgyvendinimo komisijos posėdžio.

„Kartą per ketvirtį mes atvažiuojame į Klaipėdą akivaizdžiai susipažinti, kokie darbai nuveikti. Kartais iš kai kurių vadovų pasigirsta nuomonių dėl darbų trikdžių ar tam tikros galimos rizikos. Norime išgirsti iš pačių vadovų, kaip jie ruošiasi susidoroti su tomis rizikomis“, - sakė A.Butkevičius.

Jis dar kartą pabrėžė, kad įgyvendinti šį nacionalinės svarbos projektą tenka greitai, bet ir „Klaipėdos naftos“, ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vadovai tikina, kad su viskuo susitvarkys laiku.

Premjero teigimu, jei iškiltų problemų dėl papildomų darbų finansavimo, jos būtų nedelsiant sprendžiamos: „statybos darbai jokiu būdu negali būti stabdomi - apie tai kalbėjomės su generaliniais rangovais. Buvo užgarantuota: jei iškils klausimų, juos padės išspręsti atsakingi vyriausybės specialistai“.

Pasak Klaipėdos vicemero Artūro Šulco, uostamiestis nepriekaištingai ir itin greitai vykdė visus su SGD terminalu susijusius reikalavimus, tačiau Vyriausybė neskuba tęsėti pažadų.

Buvo sutarta dėl keturių miestui reikšmingų projektų: trijų Baltijos prospekto sankryžų rekonstrukcijos, Pietinio aplinkelio, naujo baseino statybų bei Klaipėdos pilies bastiono komplekso atkūrimo - pripažinimo valstybei svarbiais ekonominiais ir kultūriniais projektais bei atitinkamo finansavimo.

A.Butkevičius teigė, kad kai kurie pažadai įgyvendinami, o kiti bus įgyvendinti.

Pasak bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovo Roko Masiulio, jau pereita nuo planavimo prie statybos stadijos: virinami poliai, juos sukalus akvatorijoje bus statoma krantinė. Pirmieji poliai bus pradėti kalti jau kitą savaitę. „Kaip ir visuose tokio didžiulio masto projektuose, vis atsiranda spręstinų dalykų, bet problemų nekyla. Susitikime sutarėme, kad būtina suderinti visus darbus - dujotiekio tiesimą, krantinės, laivo ir vamzdyno statybą. Visi darbai turi vykti ir baigtis kartu“, - sakė A.Butkevičius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.