Į Vilnių ketina atvykti „Gazprom“ vadovas

Kitą savaitę Lietuvoje

Kitą savaitę Lietuvoje laukiama atvykstant Rusijos gamtinių dujų milžino „Gazprom“ valdybos pirmininko A.Milerio.
Kitą savaitę Lietuvoje laukiama atvykstant Rusijos gamtinių dujų milžino „Gazprom“ valdybos pirmininko A.Milerio.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2013, 10:56 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:03 PM

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS patvirtino, kad susitikimas planuojamas kitą penktadienį. „Gazprom“ atstovai informacijos apie tai neteikia, tačiau jie pranešė, kad toks vizitas „neatmetamas“. 

„Planuojama, kad susitikimas (su premjeru Algirdu Butkevičiumi - Red.) įvyks rugsėjo 6 dieną, tačiau galutinio patvirtinimo dar neturime“, - teigė premjero atstovė spaudai. 

„Deja, mes negalime suteikti tikslios informacijos apie vadovybės vizitų datas“, - sakė „Gazprom“ atstovas. 

Pastarąjį kartą A.Mileris Vilniuje lankėsi prieš ketverius metus - 2009-ųjų rugsėjį jis susitiko su tuometiniu Lietuvos premjeru Andriumi Kubiliumi. 

Pasak portalo vz.lt, Lietuvos premjeras siekia išjudinti derybų su „Gazprom“ procesą iš mirties taško ir yra pasirengęs sušvelninti savo poziciją: neatsisakant principinių nuostatų dėl Trečiojo ES energetikos paketo įgyvendinimo, pertvarkant „Lietuvos dujas“, nepasirašant ilgalaikės dujų tiekimo sutarties, tačiau galbūt atšaukiant prieš metus Stokholmo arbitražui pateiktą ieškinį ir reikalavimą sumokėti Lietuvai 5 mlrd. litų kompensaciją. 

„Gazprom“ vadovo vizitą, pasak vz.lt, galėjo paskatinti ir besibaigiantis Europos Komisijos (EK) tyrimas prieš „Gazprom“ dėl piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi ES rinkoje - neslepiama, kad „Gazprom“ laukia sankcijos. 

Kiek anksčiau skelbta kad Lietuva mainais už pigesnes „Gazprom“ dujas gali atsisakyti teisinių ginčų dėl „Lietuvos dujos“ ir jos vadovų veiklos tyrimo bei 5 mlrd. litų vertės ieškinio arbitraže. Be to, priklausomai nuo nuolaidų dydžio, Lietuva sutiktų pasirašyti naują ilgalaikę - nuo 2013 iki 2020-ųjų - dujų pirkimo sutartį. 

Iš „Gazprom“ per arbitražą reikalaujamus 5 mlrd. litų Lietuva iš koncerno galėtų atgauti per nuolaidas už ateities dujas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.