Premjeras su Žemaitijos bendruomenėmis kalbės tik pastarosioms pakeitus toną

Skalūnų dujų žvalgybai ir gavybai besipriešinančioms Žemaitijos vietos bendruomenėms susitikimo su „Chevron“ atstovais nebuvo leista filmuoti todėl, kad jų atstovai ankstesniuose susitikimuose tai darė neįspėję kitos pusės ir platino iškraipytą medžiagą, sako ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius. Nors Vyriausybės vadovas buvo sakęs, kad su bendruomenių atstovais daugiau deramasi nebus, Premjeras pažadėjo, kad pokalbius bus galima atnaujinti, jei tik žemaičiai pakeis retoriką.

Premjeras buvo pažymėjęs, kad daugiau diskusijų su aršiai besipriešinančiomis vietos bendruomenėmis nebus.<br>M.Kulbio nuotr.
Premjeras buvo pažymėjęs, kad daugiau diskusijų su aršiai besipriešinančiomis vietos bendruomenėmis nebus.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2013, 10:28 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:31 PM

Pasak A.Butkevičiaus, vietos bendruomenei filmuoti nebuvo leidžiama siekiant išlaikyti tinkamą derybinę atmosferą, taip pat dėl to, kad jos atstovai susikompromitavo platindami ankstesnių susitikimų su „Chevron“ medžiagą.

„Pirmiausiai reikia suprasti, kad pasitarimas turi vykti dalykine kalba, turi visos pusės sutikti, kad tai būtų filmuojama. O kada vyksta filmavimas, tai niekada atviro pokalbio ir nebūna. O kita yra blogybė, jūs tikriausiai jau žinote, kad buvo slaptai kažkada filmuojama, kada jie buvo susitikę su „Chevron“ kompanijos atstovais, po to neperspėjo, kad bus filmuojama, paleido tam tikrą informaciją ir tą filmuotą medžiagą „Youtube“ ir parašė prie tos medžiagos filmuotos tai, kas nebuvo netgi kalbama tuose susitikimuose“, - ketvirtadienį „Žinių radijo“ laidoje kalbėjo premjeras.

A.Butkevičius teigimu, toks šios pusės elgesys gali turėti ir teisinių pasekmių.

„Dabar yra išplatinta tam tikra informacija ne apie Vyriausybę, bet apie „Chevron“ kompaniją, ir yra kalbų netgi, kad šita kompanija dabar galvoja kreiptis į teismą“, - sakė ministras pirmininkas.

Premjeras patikino, kad nėra nusistovėjusios praktikos filmuoti dalykinius susitikimus, o pokalbių įrašus, tinkamai pranešę visoms pusėms, bet kokiu atveju daro Vyriausybės viešųjų ryšių specialistai. Anot premjero, primygtinai reikalaudami galimybės filmuoti vietos bendruomenių atstovai tiesiog politikuoja.

„Čia yra ne pasitikėjimo klausimas. Ir tikrai niekas spektaklių ir tam tikros politikos rimtose diskusijose neleis daryti. (...) Čia yra jau savotiškas politikavimas ir tas akivaizdžiai jau matosi“, - sakė A.Butkevičius.

Nors premjeras buvo pažymėjęs, kad daugiau diskusijų su aršiai besipriešinančiomis vietos bendruomenėmis nebus, tačiau, joms pakeitus retoriką, anot A.Butkevičiaus, būtų galima sugrįžti prie derybų.

„Aš visą laiką esu pasiruošęs, bet turi būti abipusės pagarbos principo laikomasi. Nesvarbu, kokias mes einam pareigas, kur gyvenam ar kur dirbam“, - savo poziciją išsakė Vyriausybės vadovas.

Jungtinių Amerikos Valstijų energetikos kompaniją „Chevron“ skalūnų dujų paieškos konkurso nugalėtoja nutarta paskelbti antradienį, primena ELTA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.