N.Udrėnas: „Gazprom“ neleidžia Lietuvai gauti pigesnių dujų“

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“,

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ trukdo Lietuvai apsirūpinti pigesnėmis gamtinėmis dujomis, teigia prezidentės vyriausiasis patarėjas N.Udrėnas.<br>R.Neverbicko nuotr.
Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ trukdo Lietuvai apsirūpinti pigesnėmis gamtinėmis dujomis, teigia prezidentės vyriausiasis patarėjas N.Udrėnas.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-09-10 09:51, atnaujinta 2018-02-22 09:30

„Mes iš savo patirties žinome, mums ir Vokietijos partneriai siūlo dujas įsigyti pigiau, tačiau „Gazprom“ savo elgesiu neleidžia mums gauti pigesnių dujų, stabdydamas infrastruktūros plėtrą ir kitais būdais“, - interviu Žinių radijui antradienį sakė N.Udrėnas. 

Jis teigė tikintis, kad Europos Komisijos atsakas „Gazprom“ bus pakankamai rimtas. 

„Paskutiniai pasisakymai tiek anoniminiai, tiek ir vieši iš Komisijos pareigūnų, kad ruošiamas pakankamai rimtas ieškinys, laiškas Rusijai, kad jie piktnaudžiavo savo dominuojančia padėtimi, gali labai rimtai pakenkti „Gazprom“ interesams Europos Sąjungoje. Tai reiškia, kad priėmus tokią nutartį, atsiveria kelias tūkstančiams, jei ne dešimtims tūkstančių vartotojų kelti privačius ieškinius dėl nuostolių atlyginimo. „Gazprom“ dabar tikrai nerimastingas laikas“, - sakė prezidentės patarėjas. 

N.Udrėno teigimu, „Gazprom“ turės įrodyti, kad jau nepiktnaudžiauja dominuojančia padėtimi. 

„Šis naujas Komisijos sprendimas atvertų naują puslapį, užtikrinant sąžiningas kainas Europos, įskaitant ir Lietuvos, vartotojus“, - teigė N.Udrėnas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.