Premjeras: „Ieškinio iš Stokholmo arbitražo Lietuva neatsiims“

Derėdamasi dėl dujų kainų, Lietuva neketina atsiimti 5 mlrd.

Premjeras A.Butkevičius teigė, kad Stokholmo arbitražo klausimas „Gazprom“ yra itin jautrus, tačiau Lietuva nusileisti ir atsiimti ieškinio neketina.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Premjeras A.Butkevičius teigė, kad Stokholmo arbitražo klausimas „Gazprom“ yra itin jautrus, tačiau Lietuva nusileisti ir atsiimti ieškinio neketina.<br>Redakcijos archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-09-10 12:18, atnaujinta 2018-02-22 09:13

„Susitikimo metu (su „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Mileriu - BNS) buvo aiškiai akcentuota, kad trečias energetikos paketas yra nesvarstomas ir arbitražo klausimas irgi yra neliečiamas, nes čia yra teisininkų kompetencijos klausimas.

Dar prieš susitikimą su „Gazprom“ atstovais mes dar stipriai dirbom su Lietuvos teisininkais ir turiu pasakyti, kad netgi minčių tokių nėra, kad būtų galima šitą bylą Lietuvos iniciatyva nutraukti“, - antradienį LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Praėjusį penktadienį, po susitikimo su A.Mileriu, A.Butkevičius BNS sakė, kad tai yra vienas jautriausių „Gazprom“ keliamų klausimų, ir Rusijos koncernas pateiks savo pasiūlymus raštu, kad toliau galėtų dirbti ekspertai.

„Dėl bylos atsiėmimo - mes pasakėme, kad jokių galimybių mes neturime, nematome kol kas. Čia turi būti arba atskiros derybos, įvertinus, kokia dujų kaina buvo Lietuvos, palyginti su kitomis šalimis. Čia yra dalykai, kuriuos reikia jau pavesti specialistams, kad jie toliau kalbėtųsi (...) Arbitražo klausimas negali būti priimtas tokioje aplinkoje, kokia buvo šiandien. Mes iš karto pasakėme, kad mes šį klausimą laikome kaip politinį klausimą“, - penktadienį interviu BNS sakė A.Butkevičius.

Antradienį Seime žurnalistams premjeras sakė, kad Prezidentė Dalia Grybauskaitė tinkamai informuota apie Vyriausybės derybas su Rusijos dujų bendrove „Gazprom“, o jos pačios gauta pažyma ta tema prasilenkia su tikrove, praneša BNS. 

„Prieš susitikimą su „Gazprom“ prezidentei buvo išsiųsta informacija raštu, apie ką bus kalbama. Po susitikimo paskambinau prezidentei ir informavau. Dabar, kai atsiųs „Gazprom“ raštu savo pasiūlymus, kas buvo sutarta, irgi jie bus pateikti. (...) O ta pažyma, kurią ji man perdavė be jokių parašų, prasilenkia su tikrove, kas buvo kalbama derybų metu“, - sakė A.Butkevičius.

Prezidentė pirmadienį interviu LNK Žinioms pareiškė, kad jai kelia susirūpinimą derybos su Rusijos kompanija. Valstybės vadovė esą neinformuota apie „Gazprom“ keliamus reikalavimus, informaciją ji gavo „savo kanalais“, be to, D.Grybauskaitė sakė matanti norą nuslėpti informaciją apie derybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.