D.Grybauskaitė: „ES energetikos rinką pavyks sukurti tik solidariai“

Lietuvos prezidentė Dalia

D.Grybauskaitė susitiko su G.Oettingeriu.<br>Dž.Baryaitės nuotr.
D.Grybauskaitė susitiko su G.Oettingeriu.<br>Dž.Baryaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 19, 2013, 2:02 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:01 AM

„ES šalys, susitarusios dėl esminių reformų energetikos srityje, juda link didesnio energetinio savarankiškumo. Tačiau tik susitarti neužtenka, reikia susitarimus kuo greičiau įgyvendinti. Vienas iš didžiausių ES konkurencingumo stabdžių - aukštos energetinių išteklių kainos.

Norint jas sumažinti, būtina užtikrinti energijos tiekimo saugumą ir užbaigti kurti ES vidaus energetikos rinką. Tai pavyks pasiekti tik tuo atveju, jeigu ES šalys narės bus solidarios“, - prezidentūros pranešime cituojama prezidentė.

Pasak šalies vadovės, tai, kas svarbu Lietuvai - energetinis saugumas ir alternatyva rusiškoms dujoms - tapo visos Europos rūpesčiu.

„Kol nebus įgyvendinti bendrai sutarti strateginiai sprendimai, tol europiečiai už energetinius išteklius mokės ne rinkos, o politines kainas, kurios skiriasi daugiau nei 30 procentų“, - teigiama pranešime.

Susitikime prezidentė eurokomisarui įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Didįjį kryžių. Anot prezidentūros, apdovanojimas komisarui skirtas už aktyvią veiklą remiant Lietuvos energetikos politiką ir energetinių projektų įgyvendinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.