Premjeras prezidentei pateiks Lietuvos atsakymus „Gazprom“

Premjeras ir energetikos ministras

J.Neverovičius (nuotr.) su A.Butkevičiumi D.Grybauskaitei pristatys Lietuvos atsakymus į Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ pasiūlymus.<br>T.Bauro nuotr.
J.Neverovičius (nuotr.) su A.Butkevičiumi D.Grybauskaitei pristatys Lietuvos atsakymus į Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ pasiūlymus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 23, 2013, 2:09 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:55 PM

Prezidentės darbo susitikimas su Algirdu Butkevičiumi ir Jaroslavu Neverovičiumi planuojamas 15.30 val, pranešė prezidentūra. Oficiali susitikimo tema neskelbiama.

D.Grybauskaitė savaitgalį pareiškė remianti Vyriausybės pastangas derėtis „Gazprom“. Anot jos, iš vienintelio tiekėjo dujas gaunanti Lietuva šiuo metu moka 30-35 proc. daugiau nei Vokietija, todėl ši kaina nėra ekonomiškai pagrįsta.

„Mes visada norėjome derėtis su Rusija ir „Gazprom“. 2010 metų vasarį susitikau su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir bandėme apie tai kalbėti. Bet mes visada gauname keistus atsakymus arba jokių atsakymų - tik kainų augimą“, - spaudos konferencijoje šeštadienį Jaltoje (Ukraina) sakė D.Grybauskaitė.

Dar anksčiau Vilniuje ji pareiškė, jog „Gazprom“ Lietuvai pateikė neįvykdomų reikalavimų sąrašą, o J.Neverovičius „Gazprom“ pasiūlymuose pasigedo racionalaus požiūrio ir realios padėties vertinimo.

„Gazprom“ pasiūlymus Vyriausybė gavo po to, kai „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris rugsėjo 5 dieną apsilankė Vilniuje ir pažadėjo juos pateikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.