„Shell“ Ukrainoje išžvalgė skalūnų dujų telkinį

Bendra Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų naftos gavybos bendrovė „Royal Dutch Shell“ Ukrainoje, Charkovo apskrityje, aptiko skalūnų dujų. Apie tai praneša Ukrainos laikraštis „Kapital“, remdamasis regiono savivaldybės atstovo Jurijaus Sapronovo pranešimu.

Bendra Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų naftos gavybos bendrovė „Royal Dutch Shell“ Ukrainoje, Charkovo apskrityje, aptiko skalūnų dujų.<br>123rf nuotr.
Bendra Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų naftos gavybos bendrovė „Royal Dutch Shell“ Ukrainoje, Charkovo apskrityje, aptiko skalūnų dujų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2013, 4:31 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:48 PM

Pareigūnas nurodė, kad „Shell“ išžvalgė telkinį „Beliajevskaja-400“, kuriame darbai buvo pradėti dar 2012 m. spalį. J.Sapronovas tikisi, kad iki 2020 metų Ukrainos turimų dujų atsargų užteks aprūpinti visos šalies poreikius.

Ukrainos premjeras Nikolajus Azarovas mano, kad dujų gavybos savikaina sieks 120-130 JAV dolerių už 1 tūkst. kub. metrų, t. y. maždaug 100 JAV dolerių mažiau nei Europoje. Ukrainoje skalūnų dujų telkinių žvalgybą atlieka ne tik „Shell“, bet ir JAV bendrovės „Chevron“, „ExxonMobil“ ir Austrijos OMV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.