Paramos gavėjai stoja į eilę

Kauniečiai jau pradėjo teikti prašymus kompensacijai už būsto šildymą ir vandenį gauti.

Jei žmonės būstus šildo kietuoju kuru, jiems kompensacijos bus skaičiuojamos tik nuo tos dienos, kai mieste oficialiai bus paskelbtas šildymo sezonas.<br>V.Balkūno nuotr.
Jei žmonės būstus šildo kietuoju kuru, jiems kompensacijos bus skaičiuojamos tik nuo tos dienos, kai mieste oficialiai bus paskelbtas šildymo sezonas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Oct 6, 2013, 4:43 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:44 AM

Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Ana Sudžiuvienė sakė, kad praėjusio šildymo sezono metu kompensacijas už šildymą ir šaltą bei karštą vandenį gavo 21 tūkstantis kauniečių. Specialistė mano, kad šiais metais turinčių teisę į kompensaciją mažės, rašo „Lietuvos rytas“.

„Šiemet įstatymai sugriežtinti. Kompensacijų gavėjams priskirta daugiau pareigų. Jų nesilaikantys žmonės praranda teisę į socialinę paramą. Tai greičiausiai lems, kad pašalpas ar kompensacijas gaunančių kauniečių mažės“, – sakė A.Sudžiuvienė.

Savaitės pradžioje seniūnijose, kur reikia teikti prašymus, buvo susidariusios nedidelės eilės.

„Taip nutiko dėl to, kad eilėse laukė ne tik kompensacijų už šildymą norintys žmonės. Į tą pačią eilę stoja ir socialines pašalpas gaunantys žmonės. Jie dokumentus pašalpai gauti skuba pateikti kiekvieno mėnesio pradžioje, kad pinigus gautų kitą mėnesį“, – aiškino specialistė.

Prašymus kompensacijai už šildymą ir vandenį žmonės gali pateikti ir lapkričio ar gruodžio mėnesiais. „Pinigai bus grąžinami už du praėjusius mėnesius“, – sakė specialistė.

Jei žmonės būstus šildo kietuoju kuru, jiems kompensacijos bus skaičiuojamos tik nuo tos dienos, kai mieste oficialiai bus paskelbtas šildymo sezonas.

„Jei anglimis, malkomis ar briketais kauniečiai pradėjo būstus šildytis jau šiomis dienomis, dar nepaskelbus šildymo sezono, už sunaudotą kurą kompensacijų negaus“, – informavo Socialinės paramos skyriaus vedėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.