Premjeras: „Sinchronizuojant linijas su vakarais, reikės dar vienos jungties su Lenkija“

Siekiant sinchronizuoti Lietuvos

„Reikalinga bus dar viena jungtis per Lenkiją, kurios ilgis yra 400 kilometrų, ir tai bus iššūkis, nes tame regione (Lenkijoje - BNS) nėra nė vienos pramonės įmonės“, - sakė A.Butkevičius.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
„Reikalinga bus dar viena jungtis per Lenkiją, kurios ilgis yra 400 kilometrų, ir tai bus iššūkis, nes tame regione (Lenkijoje - BNS) nėra nė vienos pramonės įmonės“, - sakė A.Butkevičius.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-16 16:08, atnaujinta 2018-02-21 02:56

„Šiandien buvo pristatyta sinchronizavimo studija, kurią užbaigė Švedija (Švedijos konsultacijų bendrovė „Gothia Power“ - BNS) Norint sinchronizuotis, reikalinga bus dar viena jungtis per Lenkiją, kurios ilgis yra 400 kilometrų, ir tai bus labai didžiulis darbas dirbant su Lenkija, nes tame regione nėra nė vienos pramonės įmonės“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius. 

Jis sakė, kad studijoje nesvarstoma, kas būtų, jei Lietuva turėtų atominę elektrinę. 

„Galbūt įvardinčiau savotišką trūkumą, kad toje studijoje nėra įvertintas atominės elektrinės projektas dėl sinchronizavimosi su vakarais. Bet galiu atsakyti iš specialistų išsakytų minčių, kad tai yra įmanoma, bet savaime suprantama, tai turi būti užgarantuotas elektros energijos tiekimas į Lietuvą iš Vakarų pusės, jeigu atominės reaktorius būtų sustabdytas. Priklausytų rezervo garantija nuo reaktoriaus galingumo“, - aiškino ministras pirmininkas. 

Pasak premjero, lapkritį Latvijai ir Estijai planuojama pristatyti studiją ir su tuo susijusią energetikos strategiją. 

„Bus stengiamasi lapkričio pradžioje ministrų pirmininkų tarybos posėdyje įtraukti šitą klausimą ir aš pristatysiu maždaug viziją, kokia tai turėtų būti net gi ir bendra Baltijos valstybių energetikos strategija“, - teigė premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.