„Nelja Energia“ į plėtrą ketina investuoti apie 200 mln. eurų

Estijos energetikos bendrovė „Nelja Energia“, didžiausia vėjo energetikos bendrovė Baltijos šalyse, per artimiausius mėnesius intensyviai ieškos galimybių plėsti investuotojų ratą ir pritraukti kapitalo iš tarptautinių finansų rinkų. Pasak bendrovės, kuri Lietuvoje aktyviai veikia „4 Energia“ vardu, valdybos pirmininko Martino Kruso, toks poreikis atsirado dėl spartaus kompanijos augimo įrengiant naujas vėjo jėgaines Baltijos šalyse ir noro ateityje plėstis dar aktyviau.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2013, 4:43 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:37 PM

„Nelja Energia“ intensyviai veiklą vykdo ir Lietuvoje. Birželį bendrovė mūsų šalyje pradėjo eksploatuoti 39,1 MW galingumo vėjo jėgainių parką. Kol kas tai – galingiausias vėjo jėgainių parkas Lietuvoje. Taip pat „Nelja Energia“ laimėjo konkursą šalyje įrengti 60 MW galingumo vėjo jėgainių parką, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

M.Kruso teigimu, per artimiausius trejus metus „Nelja Energia“ į plėtrą nori investuoti apie 200 mln. eurų, todėl ir siekiama pritraukti papildomo kapitalo. „Jei viskas vyks pagal planą, kitų metų pradžioje jau turėtume būti radę naujus investuotojus. Daugumos akcijų savininkai nesikeis, o ieškodami naujų akcininkų, pirmenybę teiksime ilgalaikėms investicijoms. Manome, kad tai yra puiki proga ir Estijos pensijų fondams investuoti į atsinaujinančią energetiką Baltijos šalyse“, – sako M.Krusas.

Pasak „Nelja Energia“ Lietuvos padalinio UAB „4 Energia“ vadovo Tado Navicko, planai plėstis – gera žinia ir Lietuvos vartotojams.

„Nauji investuotojai leis bendrovei dar aktyviau plėtoti atsinaujinančią, visų pirma vėjo, energetiką ir Lietuvoje, o tai ypač svarbu tiek siekiant Lietuvos energetinės nepriklausomybės, tiek įgyvendinant Europos Sąjungos reikalavimus dėl atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimo“, – sako T.Navickas.

Pasak jo, vėjo energetika Lietuvoje turi ypač daug perspektyvų, nes vėjo elektrinių gaminama elektra yra pigesnė už kitose Lietuvos elektrinėse gaminamą elektros energiją – naujai įrengto 60 MW galingumo vėjo jėgainių parko gaminama elektra kainuos 24 centus už kilovatvalandę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.