L.Linkevičius pasveikino prie Rytų partnerystės energetinio fondo prisijungiančias dar tris šalis

Lietuvos užsienio

L.Linkevičius pasveikino Moldovą, Gruziją ir Armėniją, nusprendusias prisijungti prie E5P fondo, kuriame jau dalyvauja Ukraina.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
L.Linkevičius pasveikino Moldovą, Gruziją ir Armėniją, nusprendusias prisijungti prie E5P fondo, kuriame jau dalyvauja Ukraina.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 21, 2013, 9:06 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:28 PM

„Simboliška, kad E5P fondo veikla apima svarbiausius Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus - Rytų partnerystę ir energetinį saugumą. Europos Sąjunga siekia stiprinti bendradarbiavimą su Rytų partnerystės šalimis energetikos srityje. Energetinio efektyvumo didinimas taip pat yra svarbus Rytų partnerių tikslas. Tikimės, kad E5P fondo iniciatyva ženkliai prisidės prie bendrų siekių įgyvendinimo“, - teigė L.Linkevičius.

Ministras, pasak URM pranešimo, padėkojo fondo šalims donorėms, kurių finansinė parama garantuoja sėkmingą E5P fondo projektų įgyvendinimą. Lietuva iš Specialiosios klimato kaitos programos fondui papildomai skiria 100 tūkst. eurų paramą.

E5P yra 2009 metais Švedijos iniciatyva įkurtas fondas, kurio tikslas - skatinti energetinio efektyvumo investicinius projektus Rytų partnerystės šalyse. Šiais projektais mažinamas šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekis, prisidedama prie tvarios aplinkos kūrimo, stiprinamas šalių partnerių ekonominis konkurencingumas, didinamas energetinis saugumas ir energetinių išteklių prieinamumas. E5P veikla, primena Užsienio reikalų ministerija, prasidėjo nuo tokių projektų įgyvendinimo Ukrainoje.

L.Linkevičius pažymėjo, kad sėkminga E5P fondo veikla Ukrainoje bei plėtra į kitas Rytų partneres, taip pat naujų donorų įsitraukimas - reikšmingas rezultatas ruošiantis Rytų partnerystės viršūnių susitikimui, kuris įvyks lapkričio 28-29 dienomis Vilniuje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.