Premjeras susitiko su „Hitachi“ viceprezidentu

Premjeras Algirdas Butkevičius susitiko su kompanijos „Hitachi“ viceprezidentu Koji Tanaka ir aptarė bendradarbiavimo su investuotoju klausimus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 22, 2013, 5:44 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:46 PM

Premjeras teigė, jog ši Vyriausybė tikisi rezultatyvaus bendradarbiavimo dviejose srityse: pirmiausia siekiant gerinti branduolinės jėgainės projekto konkurencingumą, taip pat aktyvaus „Hitachi“ dalyvavimo įgyvendinant projektus nebranduolinėse srityse.

Kalbėdamas apie Visagino atominės elektrinės projekto ateitį premjeras informavo kompanijos viceprezidentą apie jau atliktą darbą ir tolesnius žingsnius, rašoma Vyriausybės išplatintame pranešime spaudai.

„Švedų atliktos sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais galimybių studijos rezultatai ir pasiūlymai dėl bendros trijų Baltijos valstybių savarankiškos elektros energijos gamybos turi būti aptarti su kaimyninėmis šalimis. Su sinchronizacijos klausimu susijęs ir VAE projekto įgyvendinimas. Ši Vyriausybė inicijavo pokalbius įmonių lygyje, ko iki šiol nebuvo padaryta. Tai labai svarbu, nes aiškiai keliami atviri klausimai dėl bendros rinkos veikimo, konkurencingos generacijos ir sinchronizacijos“, – sakė Lietuvos Vyriausybės vadovas.

Iš įmonių pozicijos matyti, kad jos savo dalyvavimo perspektyvas šiame projekte sieja ir su bendraisiais, dar neatsakytais klausimais. Nuo šių klausimų bendro sprendimo kartu su Lietuvos regioniniais partneriais priklausys ir projekto ateitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.