Pigesnes „Gazprom“ dujas galime pirkti iš Latvijos

Lietuva jau gali pirkti „Gazprom“ dujas iš Latvijos, kainuojančias apytikriai ketvirtadaliu pigiau, nei dabar moka Lietuvos vartotojai. Dvi iš keturių didžiausių Lietuvos prekybos dujomis licenciją turinčių bendrovių „Verslo žinioms“ neoficialiai patvirtino, kad jų sutartinių santykių su „Gazprom“ dėl gamtinių dujų tiekimo „tam tikrą laiką“ nebesaisto įsipareigojimas neparduoti dujų į trečiąsias šalis.

Lietuvoje dujos kainuoja apie ketvirtadalį brangiau nei Latvijoje.<br>V.Balkūno nuotr.
Lietuvoje dujos kainuoja apie ketvirtadalį brangiau nei Latvijoje.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2013, 8:44 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:28 PM

„Verslo žinios“ turi žinių, kad apribojimus parduoti dujų šalims kaimynėms „Gazprom“ panaikino pagrindinei kaimynų dujų prekybos bendrovei „Latvijas Gaze“. Oficialus klausimas elektroniniu paštu į „Latvijas Gaze“ buvo išsiųstas tik vėlyvą penktadienio popietę. Tačiau Dalius Misiūnas, UAB „Lietuvos energija“ generalinis direktorius, netiesiogiai patvirtino, esą, sužinojus apie galimą prekybos apribojimų panaikinimą, „Lietuvos energija“ praėjusią savaitę dėl galimybės įsigyti pigesnių dujų „jau konsultavosi šalyse kaimynėse“.

 Nors D.Misiūnas kaimynų neįvardijo, būtų sunku įsivaizduoti, kad „Lietuvos energijai“ radosi prošvaisčių įsigyti pigių dujų Baltarusijoje ar Rusijos Kaliningrado srityje.

„Mums būtų labai naudinga pasirašyti sutartį su tiekėju, siūlančiu mažesnę kainą, nes mes dirbame remdamiesi vienų metų tiekimo sutartimis“, – „Verslo žinioms“ sakė D.Misiūnas.

Jis tvirtina, esą šiuo metu konsultacijų procesas nėra pasiekęs tokio lygio, kad būtų aptariamos galimos techninės dujų tiekimo sąlygos: transportuojant dujas vamzdynu, taikant virtualios prekybos būdus ar apsikeitimo sandorius. Juo labiau dėl to, kad Inčukalne yra požeminė gamtinių dujų saugykla.

Rimantas Germanas, šilumą Vilniui tiekiančios UAB „Vilniaus energija“ generalinis direktorius, į „Verslo žinių“ klausimą, ar susiklosčius dabartinėms aplinkybėms įmonė imtųsi iniciatyvos Latvijoje ieškoti galimybių įsigyti pigesnių dujų, lakoniškai raštu atsakė: „Mūsų dujų tiekimo sutartis yra metinė, lapkričio pabaigoje skelbsime konkursą ir pirksime iš tų, kurie jį laimės.“

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.