Už rekordinį karštį Gargžduose – rekordinės ir sąskaitos

Inžinierės manymu, patys gyventojai turi rodyti daugiau iniciatyvos.

V.Šarapnickienė priversta namuose vilkėti vasarinę suknelę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
V.Šarapnickienė priversta namuose vilkėti vasarinę suknelę.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Oct 29, 2013, 6:02 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:08 PM

Gargžduose vieno Taikos gatvės keturių aukštų namo gyventoja kreipėsi į gydytoją, nes prasidėjus šildymo sezonui moteris ėmė jaustis ypač prastai. Moteris serga širdies ligomis, nepajėgia išeiti į lauką, tačiau ir savo bute būti tiesiog nebegali – čia tvyro kone 30 laipsnių karštis.

Šaltaisiais mėnesiais už 95 kvadratinių metrų buto šildymą moteriai tenka mokėti ir 1000 litų. Jei ne užsienyje gyvenantys ir finansiškai paremiantys vaikai, ligota gargždiškė pražūtų.

Panašios nuotaikos ir gargždiškio Juozapo Bučmio bute. Žmonės laiko atidarytus langus, kad bent skersvėjis kiek pravėdintų butą, balkono durų neuždaro net naktį.

„Nežinome, kokių sąskaitų sulauksime už spalį. Žiemą už 53 kvadratinių metrų buto šildymą mokame 500 litų ir daugiau.

Dabar turime laikyti atidarytus langus, kai brangią šilumą reikėtų taupyti. Tiesiog šildome Minijos pakrantes“, – sakė J.Bučmys.

„Gyvename kaip tropikuose. Išsitraukiau iš spintos atvirą vasarinę suknelę, vaikštome basi. Šildome orą, o mokėsime rekordines sumas.

Antklodžių nebereikia, naktį užsiklojame tik užklotais. Ir jį sukaitęs mano devynių mėnesių vaikas nuspiria“, – kalbėjo Vilija Šarapnickienė.

Bendrovės „Gargždų butų ūkis“ inžinierė Teresė Vilaitė teigė, kad dėl visko kaltas šiltas ruduo ir seni, nerenovuoti šilumos mazgai. Šildyti butus Gargžduose pradėta spalio 16 dieną.

„Butuose karšta, nes lauke šilta. Dėl pasenusių mazgų negalime daugiau sumažinti šildymo – ir taip sumažinome iki minimumo.

Tokios techninės galimybės. Kitas žingsnis būtų išjungti šildymą, bet tai galima padaryti tik tuomet, jei kreipiasi dauguma namo gyventojų. O iš namo Taikos gatvėje sulaukėme tik vieno skambučio“, – sakė T.Vilaitė.

Ji tikino, kad temperatūra pernelyg pakyla tik šviečiant saulei, o kai jos nėra, butuose laikosi 21–22 laipsniai šilumos.

Inžinierės manymu, patys gyventojai turi rodyti daugiau iniciatyvos.

Šis namas yra įrašytas į renovuotinų sąrašą, bet dar nežinia, ar tam bus gautas daugumos gyventojų pritarimas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.