Klaipėdoje ir toliau pinga šiluma

Gruodžio mėnesį bendrovė „Klaipėdos energija“ vėl mažina šilumos kainą. Bendrovės valdybos sprendimu, centralizuotai tiekiama šiluma Klaipėdos ir Gargždų gyventojams kainuos 22,85 cento už kilovatvalandę. Tai yra 11,4 proc. mažiau, negu 2012-ųjų gruodį.

Klaipėdiečiai ir gruodį už šilumą mokės mažiau negu pernai.<br>E.Petkutės nuotr.
Klaipėdiečiai ir gruodį už šilumą mokės mažiau negu pernai.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Nov 25, 2013, 9:55 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:23 AM

Šilumos ir karšto vandens kaina uostamiestyje mažėja jau trečią mėnesį iš eilės. Pagrindinė to priežastis, anot šilumininkų – atpigusios dujos.

„Pigo mūsų naudojamas kuras, nepriklausomi šilumos gamintojai taip pat sumažino savo parduodamos šilumos kainas. Viską susumavus matyti, kad gruodį šiluma kainuos 2,85 procento mažiau, lyginant su lapkričio mėnesiu“, - sakė bendrovės „Klaipėdos energija“ finansų direktorius Kęstutis Jonkus.

Pinga ir „Klaipėdos energijos“ tiekiamas karštas vanduo. Gruodį karšto vandens kaina uostamiestyje, lyginant su dabartine, mažės 1,8 procento.

Gruodį už šilumos kilovatvalandę klaipėdiečiai mokės 22,85 centus be PVM. Už karštą vandenį mokestis taip pat mažės. Daugiabučių gyventojai mokės 20,62 centus už kubinį metrą, kiti vartotojai – 18,97 centus.

Šilumos kaina Klaipėdoje mažėjo ir lapkritį. Dėl atpigusių dujų už šilumą klaipėdiečiai mokėjo 2 proc. mažiau, už karštą vandenį – 1,4 proc. mažesnę kainą. Kainos krinta jau trečią mėnesį iš eilės.

Spalį “Klaipėdos energijos” šilumos vartotojai mokėjo 26,44 centus už kilovatvalandę. Lapkričio mėnesį centralizuotai tiekiamos šilumos kaina uostamiestyje siekė 25,90 centus be PVM.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.