Klaipėdiečiai laukia trečdaliu mažesnių sąskaitų už šildymą

Neįprastai šiltas šiam metų laikui oras klaipėdiečiams leis sutaupyti daugiau nei trečdalį šildymui numatytų išlaidų. Bendrovė „Klaipėdos energija“ skelbia, jog už lapkritį gyventojai mokės beveik 40 proc. mažiau negu tuo pačiu metu pernai. Sąskaitas tirpdo ir sumažėjusi centralizuotai tiekiamos šilumos kaina.

Klaipėdiečiai netrukus turėtų sulaukti gerokai mažesnių sąskaitų už šildymą.<br>E.Petkutės nuotr.
Klaipėdiečiai netrukus turėtų sulaukti gerokai mažesnių sąskaitų už šildymą.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 16, 2013, 4:37 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:27 PM

Šiluma uostamiestyje pinga jau ketvirtą mėnesį iš eilės. Tokią tendenciją lėmė kritusios gamtinių dujų kainos. Lapkritį šiluma gyventojams kainavo apie 10 proc. mažiau nei pernai - 25,64 ct/kWh. Šiųmetis lapkritis buvo vidutiniškai pusantro laipsnio šiltesnis už pernykštį.

Dėl šiltesnės lauko oro temperatūros šį lapkritį gyventojai šildymui šilumos energijos sunaudojo beveik 17 proc. mažiau nei pernai. Vidutiniškai vieno kvadratinio metro šildymui Klaipėdos miesto gyventojai sunaudojo 10,91 kWh.

Skaičiuojant pagal suvartojimo vidurkius, Klaipėdoje už praėjusio mėnesio šilumą šildymui 60m² buto savininkas mokės vidutiniškai 139 litus, kai 2012 metų lapkritį ši suma viršijo 223 litus.

Naujos statybos ir visiškai renovuoti namai šilumos suvartojimo požiūriu buvo beveik dvigubai taupesni už miesto vidurkį.

Daugiausiai šilumos suvartojo miesto centre ir senamiestyje esantys butai. Karoso gatvės 11 namo gyventojas už 60 kv m buto šildymą per mėnesį sumoka 490 litų, iš dalies renovuoto Taikos prospekto 111 namo gyventojas – 112 litų, o naujo ir visiškai renovuoto Kauno gatvės 19 namo gyventojas – tik 17,76 litų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.