A.Butkevičius: „Vyriausybė nesvarsto įvesti dujų akcizą“

Premjeras Algirdas Butkevičius

A.Butkevičius teigia, kad Vyriausybė kol kas nesiruošia įvesti akcizo gamtinėms dujoms.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Butkevičius teigia, kad Vyriausybė kol kas nesiruošia įvesti akcizo gamtinėms dujoms.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 17, 2013, 11:04 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:13 PM

„Šita informacija nustebino ir mane, ir kai kuriuos ministrus, ir šiandien susilaukiau skambučių. Galiu nuraminti ir verslininkus, kurie padarė kategoriškus pareiškimus, kad Vyriausybė ir Seimas ruošiasi skubos tvarka priimti įstatymą dėl akcizo įvedimo gamtinėms dujoms. Tikrai Vyriausybė šito įstatymo projekto nesvarsto, toks įstatymo projektas yra, jis paruoštas dėl to, kad Lietuvai įstojus į Europos Sąjungą, dešimt metų buvo taikoma išimtis nemokėt akcizo mokesčio už gamtines dujas“, - antradienį LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, nors akcizą reikėtų įvesti kitų metų gegužę, Lietuva nebūtinai tai padarys. Premjeras tikino, kad bus tariamasi su ES institucijomis, ir įstatymo projektas bus priimtas neskubant.

„10 metų sueina gegužės mėnesį ateinančiais metais. Bet tai nereiškia, kad mes ateinančiais metais nuo gegužės 1 dienos ir iš karto turim įgyvendinti šitą įstatymą. Stengsimės pasikonsultuoti su Europos Sąjungos institucijomis kai kuriomis ir manom, kad šitą įstatymo projektą suderinsim, ir tikrai neskubėsime, kad jis būtų priimtas, nors tarifas akcizo nėra didelis“, - teigė ministras pirmininkas.

„Lietuvos rytas“ antradienį rašo, kad Finansų ministerijos parengtos Akcizų įstatymo pataisos numato, kad nuo kitų metų gegužės gyventojams už tūkstantį kubų dujų reiks mokėti 35 litų akcizą, o verslui mokestis sieks 18 litų.

Finansų ministerijos skaičiavimais, gegužę įsigaliojus pataisoms, už likusius aštuonis mėnesius į valstybės biudžetą tikimasi gauti 7 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.