ES tikrina Vokietijoje stambiosioms įmonėms sumažintas energijos kainas

Trečiadienį Europos Komisija (EK) pradėjo tyrimą dėl Vokietijos vyriausybės pagalbos stambioms ir daug energijos sunaudojančioms bendrovėms. Šios dėl lengvatų mažiau moka naudodamos įvairių ekologinių šaltinių galinamą energiją, praneša „EUbusiness“.

EK pradėjo tyrimą dėl Vokietijos vyriausybės pagalbos stambioms ir daug energijos sunaudojančioms bendrovėms.<br>P.Lileikio asociatyvi nuotr.
EK pradėjo tyrimą dėl Vokietijos vyriausybės pagalbos stambioms ir daug energijos sunaudojančioms bendrovėms.<br>P.Lileikio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 18, 2013, 4:53 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:41 PM

Siekdama skatinti atsinaujinančių energijos išteklių naudojimą, Vokietija nustatė papildomą mokestį už elektros energiją, tačiau sumažino šį mokestį toms bendrovėms, kurios sunaudoja didelius elektros kiekius.

EK pranešė, kad gavusi „daug skundų iš vartotojų ir konkurentų“ ji išnagrinėjo šiuo metu šalyje galiojančius teisės aktus ir nustatė, kad mokesčio sumažinimai buvo finansuojami iš valstybės biudžeto.

„Mokestinės lengvatos atrodo yra finansuojamos iš valstybės lėšų, – nurodoma EK pareiškime. – Be to, toks mokesčio sumažinimas suteikia paramos gavėjams pranašumo, t.y. gali iškraipyti konkurenciją Europos Sąjungos vidaus rinkoje. Šiuo metu galiojančios valstybinės paramos gairės nenumato tokių kompensacijų galimybės“.

Komisija teigia, kad jai taip pat nerimą sukėlė sumažinti mokesčiai įmonėms, kurių daugiau kaip 50 proc. naudojamos energijos gaunama iš vietos šaltinių. „Panašu, kad šalies vidaus rinkos dalyviams suteikiamas pranašumas prieš importuojamą elektros energiją“, – nurodo ES institucija.

EK atidžiai išnagrinės, ar mokesčio sumažinimas didelius energijos kiekius sunaudojančioms įmonėms gali būti pateisinamas ir ar jis yra proporcingas, be to, bus patikrinta, ar tokie veiksmai neiškreipia lygių konkurencijos galimybių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Rusija pradėjo sausumos puolimą Charkive