Premjeras laukia „Gazprom“ laiško

Premjeras Algirdas Butkevičius

Premjeras A.Butkevičius šią savaitę tikisi gauti Rusijos koncerno „Gazprom“ pasiūlymus raštu dėl dujų kainų ir kitų dujų tiekimo Lietuvai sąlygų.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras A.Butkevičius šią savaitę tikisi gauti Rusijos koncerno „Gazprom“ pasiūlymus raštu dėl dujų kainų ir kitų dujų tiekimo Lietuvai sąlygų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 17, 2014, 3:55 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:01 AM

„Šią savaitę prasidės apčiuopiamasis darbas ir bus galima pamatyti tą raštišką dokumentą ir sulyginti jį su žodiniais pasižadėjimais, ar tikrai raštiškas turinys atitinka žodinį turinį“, - sakė A.Butkevičius, kuris prieš daugiau nei savaitę Sočyje buvo susitikęs su „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Mileriu, išgirdo jo žodinius pasiūlymus.

Pasak jo, gavus „Gazprom“ pasiūlymą, prasidės intensyvus darbas.

„Mes susipažinsime su jų raštiškais pasiūlymais ir tada bus teisininkų ir ekspertų grupė, kuri dirbs kiekvieną dieną, kad pasiektume rezultatą“, - sakė premjeras.

A.Butkevičius po vasario 7 dieną įvykusio susitikimo su A.Mileriu pareiškė, jog su „Gazprom“ iš esmės pavyko susitarti dėl Lietuvos įgyvendinamo trečiojo ES energetikos paketo, kuris numato, kad „Gazprom“ iki šių metų lapkričio turi pasitraukti iš dujų perdavimo bendrovės „Amber Grid“ valdymo. Pasak neoficialių šaltinių, „Gazprom“ sutinka likti tik finansiniu investuotoju. 

Nei tuomet, nei vėliau premjeras nekomentavo, ar „Gazprom“ pasiūlė Lietuvai atsiimti ieškinį iš Stokholmo arbitražo mainais už geresnę dujų kainą. Tačiau jis patvirtino, kad kalbėta apie galimybę pasirašyti taikos sutartį bei dujų tranzitą į Karaliaučių - neoficialiomis žiniomis, „Gazprom“ siekia pasirašyti ilgalaikę - 10 metų dujų tiekimo sutartį. 

Vyriausybė siekia iš „Gazprom“ pigesnių dujų, kurias dabar Lietuva perka brangiausiai Europoje. 

Šiuo metu E.ON valdo po 38,9 proc. „Lietuvos dujų“ ir „Amber Grid“ akcijų, „Gazprom“ - po 37,1 proc., po 17,7 proc. priklauso Lietuvos energetikos ministerijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.