Už pietų stalo Helsinkyje - prezidentų kalbos apie energetiką

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pakeliui į Pietų Korėją su Suomijos prezidentu Sauli Niniisto susitiko pokalbio Helsinkyje. Susitikimas įvyko Suomijos vadovo kvietimu.

Dalia Grybauskaitė pakeliui į Pietų Korėją su Suomijos prezidentu Sauli Niniisto susitiko pokalbio Helsinkyje.<br>Prezidentės spaudos tarnybos muotr.
Dalia Grybauskaitė pakeliui į Pietų Korėją su Suomijos prezidentu Sauli Niniisto susitiko pokalbio Helsinkyje.<br>Prezidentės spaudos tarnybos muotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 1:55 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:10 AM

Praėjusį gruodį pradėjo veikti jau antra elektros jungtis tarp Suomijos ir Estijos. Kitąmet nutiesus Lietuvos elektros jungtis su Švedija bei Lenkija, bus užbaigta regioninė „Nord Pool Spot" elektros rinka. Lietuvos žmonėms tai užtikrins saugų elektros energijos tiekimą už mažesnę kainą", - sakė Prezidentė. Susitikime kalbėta apie Klaipėdoje statomą suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą. Prezidentė trečiadienį, vasario 19 d. Pietų Korėjoje, Ulsano mieste dalyvaus SGD laivo inauguracijos ceremonijoje. Pasak Prezidentės, norvegų pastatytas laivas simbolišku vardu „Independence" (lietuviškai „Nepriklausomybė") Lietuvą pasieks ir pradės veikti jau šių metų pabaigoje. Klaipėdos terminalas užtikrins greičiausią dujų tiekimo alternatyvą ne tik Lietuvai, bet ir visam Baltijos regionui. Užtikrinus konkurenciją „Gazpromo" dujoms, Lietuva galės rinkti iš kur ir už kokią kainą bus perkamos dujos. Susitikime taip pat kalbėta apie ekonominį bendradarbiavimą. Suomija patenka tarp dešimties didžiausių užsienio investuotojų Lietuvoje. Tiesioginės suomių investicijos siekė 1,69 milijardo litų. Pasak Prezidentės, Šiaurės šalys yra skaidraus, atsakingo ir aplinką tausojančio verslo pavyzdys. Po susitikimo su Suomijos Prezidentu Šalies vadovė darbo vizito išvyko į Pietų Korėją, kur inauguruos suskystintų gamtinių dujų terminalo laivą „Independence". Vizito programoje taip pat numatyti susitikimai su Pietų Korėjos Prezidente Park Geun-hye ir šios šalies verslininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.