VIAP biudžetas senka lėčiau

Pernai lapkritį Vyriausybės inicijuoti viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) teikimo tvarkos pakeitimai jau duoda vaisių. Vyriausybei nustačius VIAP teikimo apimtį 2014 metams, įtvirtinta galimybė efektyviai naudoti subsidijuojamos elektros energijos gamybos pajėgumus ir tokiu būdu mažinti VIAP biudžeto panaudojimo apimtis.

Teigiama, kad efektyviau valdant subsidijuojamos elektros energijos gamybą, sausį buvo sutaupyta apie 25 mln. litų VIAP biudžeto lėšų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teigiama, kad efektyviau valdant subsidijuojamos elektros energijos gamybą, sausį buvo sutaupyta apie 25 mln. litų VIAP biudžeto lėšų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 11:30 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:27 AM

„Preliminariais skaičiavimais, efektyviau valdant subsidijuojamos elektros energijos gamybą pirmąjį šių metų mėnesį buvo sutaupyta apie 25 mln. litų VIAP biudžeto lėšų“, – teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

2013 metais sausio mėnesį pagamintos elektros energijos subsidijoms buvo panaudota apie 42 mln. litų, o šių metų sausį – 17 mln. litų. Mažesnės subsidijuojamos elektros supirkimo kainos padėjo sutaupyti apie 8 mln. litų, o 17 mln. litų buvo sutaupyta dėl mažesnių nei praėjusiais metais elektros energijos gamybos apimčių.

Kadangi teikiant viešuosius interesus atitinkančias paslaugas elektros energija 2014 metų sausio mėnesį buvo gaminama šilumos gamintojams dirbant termofikaciniu režimu, siekiant neapriboti šilumos gamybos šiems gamintojams buvo nustatytas minimalus paros elektros energijos gamybos režimas.

Gamybos kiekis dienos metu, esant padidėjusiai elektros paklausai, buvo papildomai padidinamas. Teikiant viešuosius interesus atitinkančią paslaugą pagamintos elektros energijos supirkėja "Lesto" trūkstamą, šilumos gamintojų nepagamintą elektros energijos kiekį pirko "Nord Pool Spot" biržoje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.