Kurpiamos naujos šilumos punktų priežiūros taisyklės

Siekiant taupyti šilumą, pastatų

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2014, 1:47 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:54 AM

Šilumos ūkio įstatymo pataisas užregistravusi Ekonomikos komiteto narė Birutė Vėsaitė siūlo pastato šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojams pavesti suskaičiuoti, kiek šilumos name sunaudojama šildymui, cirkuliacijai ir karštam vandeniui ruošti, o gautus duomenis teikti daugiabučio bendrijai ar namo prižiūrėtojui.

Atsižvelgiant į faktinius šilumos išnaudojimo duomenis, šilumos punktų prižiūrėtojams siūloma pasiūlyti jos taupymo priemones.

„Pagal ES reikalavimus kasmet turime sutaupyti po 1,5 proc.“, - teigia parlamentarė.

Ji taip pat tikisi, kad naujos taisyklės pagerins šilumos punktų priežiūros kokybę: „Dabar šilumos punkto prižiūrėtoju gali būti bet kas“.

B.Vėsaitė taip pat pabrėžė, kad punktų prižiūrėtojų surinkta informacija apie šilumos naudojimą renovuotuose namuose leistų parodyti renovacijos priemonių efektyvumą.

Dabar įstatymas draudžia šilumos punkto prižiūrėtoju būti šilumos tiekėjui ar šilumai gaminti naudojamo kuro gamintojui, taip pat asmenims, kurie verčiasi šilumai gaminti naudojamo kuro didmenine ar mažmenine prekyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.