Siūloma peržiūrėti įstatymus dėl skalūnų dujų

Seimui siūloma priimti nutarimą dėl skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos. Jame siūloma Vyriausybei iki 2014 m. birželio 1 d. atnaujinti derybas su potencialiais angliavandenilių išteklių žvalgybos ir gavybos Lietuvoje investuotojais.

Siūloma peržiūrėti ir parengti teisės aktus, kurie sudarytų sąlygas pradėti efektyvų ir ekonomiškai pagrįstą angliavandenilių išteklių žvalgybos ir gavybos procesą Lietuvoje.
Siūloma peržiūrėti ir parengti teisės aktus, kurie sudarytų sąlygas pradėti efektyvų ir ekonomiškai pagrįstą angliavandenilių išteklių žvalgybos ir gavybos procesą Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 21, 2014, 3:59 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:38 AM

Tai numatantį nutarimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo liberalas Eligijus Masiulis.

Dokumente siūloma taip pat peržiūrėti ir parengti teisės aktus, kurie sudarytų sąlygas pradėti efektyvų ir ekonomiškai pagrįstą angliavandenilių išteklių žvalgybos ir gavybos procesą Lietuvoje.

Nutarimą siūloma priimti įvertinus tai, kad „būtina didinti Lietuvos energetinę nepriklausomybę, energetikos sektoriaus konkurencingumą ir plėtrą“.

Projektas teikiamas siekiant „Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijoje numatytų tikslų, kad Lietuva skatins skalūnų dujų žvalgybą šalyje ir ekonomiškai pagrįstą, su aplinkosaugos principais suderintą skalūnų dujų gavybą ir importą, kadangi skalūnų dujos gali tapti svariu indėliu stiprinant šalies ir regiono energetinį saugumą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo