Lietuva Teisingumo teisme atsidurs dėl šilumos skaitiklių?

Lietuva, per du mėnesius neužtikrinusi, kad šilumos ir karšto vandens vartotojams būtų įrengti individualūs skaitikliai, gali būti svarstoma Europos Sąjungos Teisingumo Teisme (ES TT). ES energetinių paslaugų direktyvos nuostatos dėl šilumos ir karšto vandens apskaitos ir sąskaitų išrašymo į nacionalinę teisę turėjo būti visiškai perkeltos iki 2008 m. gegužės 17 d.

Valstybė turi pasirūpinti, kad energijos vartotojams konkurencingomis kainomis būtų įrengiami individualūs skaitikliai, rodantys faktinį šilumos suvartojimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valstybė turi pasirūpinti, kad energijos vartotojams konkurencingomis kainomis būtų įrengiami individualūs skaitikliai, rodantys faktinį šilumos suvartojimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt

2014-03-31 16:15, atnaujinta 2018-02-14 23:50

Europos Komisija oficialiai kreipėsi į Lietuvą, prašydama suderinti nacionalinę teisę su šia direktyva.

Pagal šią direktyvą valstybės narės turi užtikrinti, kad galutiniams energijos vartotojams konkurencingomis kainomis būtų įrengiami individualūs skaitikliai, kurie tiksliai parodo faktinį šilumos suvartojimą.

Individualūs skaitikliai yra labai svarbūs skatinant veiksmingai vartoti energiją, nes leidžia vartotojams lengviau sekti savo suvartojamos elektros energijos, dujų, šildymo ir (arba) vėsinimo ar karšto vandens kiekį. Individualūs skaitikliai taip pat reikalingi išrašant individualias sąskaitas, grindžiamas faktiniu suvartojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.