Politikai atominės jėgainės projektą traukia iš stalčiaus

Seimo opozicijos lyderis konservatorius

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2014, 1:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:56 PM

„Pasiektas esminis ir net istorinis partijų sutarimas ir įsipareigojimas įgyvendinti Visagino atominės elektrinės projektą. Jis šiam šiam projektui grąžina aiškų politinį pagrindą“, - sakė buvęs premjeras.

Septynių partijų vadovų šeštadienį pasirašytame susitarime dėl 2014-2020 metų užsienio, saugumo ir gynybos politinių strateginių gairių įsipareigojama „kiek įmanoma sparčiau“ įgyvendinti Visagino atominės elektrinės projektą.

Dokumente teigiama, kad jis bus vystomas „pagal su partneriais patobulintas finansavimo ir dalyvavimo projekte sąlygas, siekiant išplėtoti autonomiškus bazinio konkurencingo elektros energijos generavimo pajėgumus“.

Susitarime teigiama, kad „Lietuvos elektros energetikos sistemos priklausomybė nuo posovietinės IPS (UPS) sistemos ir vyraujantis elektros energijos importas iš šios sistemos kelia realią grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui“.

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininko A.Kubiliaus vertinimu, šis susitarimas leis Vyriausybei tvirčiau kalbėtis su partneriais Baltijos šalyse.

„Jeigu kuris nors iš regiono partnerių atsisakytų dalyvauti šiame projekte, tokiu atveju reikėtų ieškoti naujų partnerių ar kitokių sprendimų. Bet reikia judėti į priekį. Rusijos sukelta krizė regione labai aiškiai parodė, kad mums projektuoti savo elektros energetikos ateitį su priklausomybe nuo Rusijos elektros importo būtų visai nesaugu ir neatsakinga“, - pabrėžė politikas.

Jis atkreipė dėmesį, kad partijos susitarimą pasirašė tuo metu, kai Rusija paskelbė, jog „visiškai atsisako savo propagandinio atominės elektrinės statybos Karaliaučiaus projekto“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.