Amerikiečiai pažadėjo Europą užversti dujomis

Siekiant diversifikuoti energijos išteklių tiekimą Europai, Jungtinėms Valstijoms ir Europos Sąjungai teks įdėti daug pastangų ir darbo, bet JAV sugebės pristatyti dujų daugiau nei Europa suvartoja. Taip kalbėjo JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry Briuselyje per ES ir JAV posėdį energetikos klausimais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 2, 2014, 4:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:31 PM

„JAV ir ES laukia daug darbo siekiant diversifikuoti energijos išteklius. Ir šia kryptimi mes daug dirbame“, – sakė jis.

Pasak JAV pareigūno, galutinis šio darbo tikslas yra užtikrinti, kad „mes nepriklausytume nuo vieno vienintelio energijos šaltinio".

J.Kerry tokio uždavinio sprendimą sieja su dujotiekio „Pietų dujų koridorius“ eksploatavimu – šiuo dujų koridoriumi ketinama transportuoti dujas iš Azerbaidžano per Turkiją į Europą.

Kaip pranešė JAV valstybės sekretorius, svarstomas ir suskystintų gamtinių dujų terminalų ES teritorijoje variantas: „Mes tieksime dujų daugiau, nei Europa jų suvartoja šiandien“. Suskystintų gamtinių dujų tiekiamas pasaulinėms rinkoms iš JAV bus pradėtas 2015 metais.

Abejonių dėl to, kad Europa atsisakys rusiškų dujų, išsakė Europos resursų ir energetinio saugumo centro direktorius Friedbertas Pflugeris ir investicinis bankas „Bank of America Merrill Lynch“.

Tuo metu Briuselio analitikos centro ataskaitoje pastebima, kad jeigu Europos šalys nutars iškeisti rusiškas dujas į alternatyvius transokeaninius tiekimus, dujų kainos pašoks pusantro-du kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.