Svarstys naftos ir dujų išteklių mokesčių tarifus

Vyriausybė strateginiame posėdyje ketvirtadienį svarstys pasiūlymus dėl naftos ir dujų išteklių bazinio tarifo. Tikimasi, kad aiškiai žinomi ir suprantami įstatymai, sureguliuosiantys mokestinę bazę, leis ateityje pritraukti investuotojų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 10, 2014, 10:54 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:30 PM

„Reikia galutinai sutvarkyti visą teisinę bazę, jeigu norime prisitraukti investuotojus ir atlikti tyrimus dėl skalūninių dujų paieškos. Taip pat nustatyti aiškią mokestinę bazę naftai, skalūninėms dujoms. Ji neturėtų būti kaitaliojama. Turi būti priimti įstatymai, ir jie turi būti aiškiai žinomi ir suprantami, jeigu norime pritraukti investuotojus“, – sakė Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“.

Naftos ir dujų išteklių mokesčio tarifą sudaro bazinis ir kompensacinis naftos ir dujų išteklių mokesčio tarifai. Baziniu naftos ir dujų išteklių mokesčio tarifu apmokestinama iš visų telkinių išgauta nafta ir dujos. Kompensaciniu naftos ir dujų išteklių mokesčio tarifu apmokestinama nafta ir dujos, išgaunamos iš telkinių, jeigu jiems surasti ar surasti ir išžvalgyti arba tik išžvalgyti buvo panaudotos valstybės lėšos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.