Premjeras nurodė teisingą kainą už dujas

Premjeras Algirdas Butkevičius

A.Butkevičius dar kartą patvirtino, jog neturi oficialios informacijos dėl „Gazprom“ pasiūlymo Lietuvai.<br>T.Bauro nuotr.
A.Butkevičius dar kartą patvirtino, jog neturi oficialios informacijos dėl „Gazprom“ pasiūlymo Lietuvai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 29, 2014, 10:25 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:03 AM

„Aš manau, kad 20 proc. kainos sumažinimas pirmiausiai reikštų, kad Lietuvai taikoma teisinga kaina, nes šiandien Lietuva moka pačią didžiausią kainą už dujas tarp visų Europos šalių. Manau, tai yra neteisinga. (...) Manau, kad 20 proc. pigesnė kaina už dujas turėjo būti jau daug anksčiau“, - antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Jis dar kartą patvirtino, jog neturi oficialios informacijos dėl „Gazprom“ pasiūlymo Lietuvai.

„Kol kas mes neturime oficialios informacijos, gautos iš „Gazprom“. Po paskutinio derybinių grupių susitikimo mes suformavome aiškius pasiūlymus, bet į šiuos pasiūlymus dar nesulaukėme atsakymo. Tik gavę konkrečius jų atsakymus, mes toliau galėsime kalbėti apie kai kurių sprendimų priėmimą. Šiandien tikrai neturiu aš tos informacijos, kuri sklinda viešumoje“, - kalbėjo premjeras.

Anot jo, derybos su „Gazprom“ apima ne tik Lietuvai siūlomą dujų kainą bet ir dujų tranzitą į Kaliningrado sritį, naują kainodaros formulės ir kitus klausimus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.