Kijevas sutinka mokėti už dujas, tiktai senomis kainomis.

Ukrainos vyriausybės vadovas Arsenijus Jaceniukas pareiškė, kad Kijevas sutinka per dešimt dienų padengti visas skolas už rusiškas dujas, jeigu jų kaina sieks 268,5 dolerio už tūkstantį kubinių metrų.

Ukraina norėtų atsiskaityti su "Gazprom" senomis kainomis.<br>AP nuotr.
Ukraina norėtų atsiskaityti su "Gazprom" senomis kainomis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 8, 2014, 2:17 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:30 AM

„Mes pateikėme Rusijos dujų bendrovei „Gazprom“ pasiūlymą pratęsti sutartį, kurioje nurodyta 268,5 dolerio už tūkstantį kubinių metrų kaina, – tokia pat, kokia buvo numatyta pirmąjį metų ketvirtį.

Kai tik tokia kaina bus nustatyta ir bus pasirašytas papildomas susitarimas, Ukraina sutinka per dešimt dienų padengti visas skolas, įskaitant ir ankstesnės vyriausybės įsiskolinimus“, – sakė A. Jaceniukas.

Kiek anksčiau „Gazprom“ atstovas Sergejus Kuprijanovas pareiškė, kad pradelsta Ukrainos skola už Rusijos dujas padidėjo iki 3,5 mlrd. dolerių.

Gegužės 3 d. Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas tvirtino, kad Ukraina neturinti teisės vienašale tvarka iš naujo svarstyti rusiškų dujų kainas. Pasak Rusijos ministro, šiuo metu galioja 2009 m. sutartis, kurioje nustatyta tiekiamų dujų kainos formulė.

Pasak A. Novako, Ukraina kėlė klausimą dėl kainos per trišales konsultacijas, vykusias Varšuvoje gegužės 2 dieną, tačiau Maskva mananti, kad svarstyti tokį klausimą nėra jokio pagrindo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.