Rusijos premjeras dujininkams pliaukštelėjo botagu

Iki gegužės pradžios Ukrainos įsiskolinimas už rusiškas dujas pasiekė 3,5 mlrd. rublių.

"Gazprom" keičia taktiką: dujas tieks Ukrainai, o pavymui - ir kitoms valstybėms tik tuomet, kai šios sumokės iš anskto.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
"Gazprom" keičia taktiką: dujas tieks Ukrainai, o pavymui - ir kitoms valstybėms tik tuomet, kai šios sumokės iš anskto.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 12, 2014, 7:56 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:55 AM

Koncerno vadovas Aleksejus Mileris pareiškė, kad dėl nepadengto įsiskolinimo Ukraina privalo iš anksto sumokėti už birželio mėnesio tiekimą. 

Jis pridūrė, jog Kijevas iki birželio 3 dienos ryto turi atlikti mokėjimą, arba, anot Rusijos naujienų agentūros  „Interfax“, Ukraina birželį gaus "nulį kubinių metrų dujų“. 

Apskritai Rusijos premjeras Dmitrijus  Medvedevas nurodė „Gazprom“, kad ši nuo gegužės 13 dienos įvestų išankstinio apmokėjimo už gamtines dujas sistemą.

„Laikas liautis lepinus. Praneškite jiems, ir nuo rytojaus įveskite išankstinį apmokėjimą. Manau, kad „Gazprom“ ėmėsi visų įmanomų priemonių sureguliuoti šią padėtį kitais būdais“, – pareiškė D.Medvedevas susitikęs su koncerno vadovu Aleksejumi Mileriu ir energetikos ministru Aleksandru Novaku.

Ne kartą mėginta sureguliuoti situaciją, pridūrė D.Medvedevas, bet „mūsų negirdi“.

„Na jeigu taip, tai jau reikia pradėti veikti, nes ilgiau kentėti tiesiog neįmanoma“, – pasakė D.Medvedevas.  Jis dar pridūrė, kad perėjimas prie išankstinio mokėjimo būdo nereiškia dujų tiekimo nutraukimo.

„Tai štai, kiek sumokės, tiek ir patieksime. Užmokės vieną eurą, patieksim už vieną eurą, sumokės milijardą – patieksim už milijardą“, – sakė Rusijos premjeras.

Iki gegužės pradžios Ukrainos įsiskolinimas už rusiškas dujas pasiekė 3,5 mlrd. rublių.

Balandžio 17 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Kijevui skyrė mėnesį skoloms padengti. Oficialiojo Kijevo atstovai tvirtina nepripažįstantys tokio didelio įsiskolinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.