Kinai už dujas rusams mokės kaip ir europiečiai

Rusiškų dujų kaina Kinijai sieks maždaug 350-380 JAV dolerių už 1 tūkst. kubinių metrų. Apie tai pranešė „Reuters“ naujienų agfentūra, remdamasi „Gazprom“ šaltinių pateikiama informacija.

Europai vis daugiau kalbant apie siekiamą energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos, Maskva nori savo dujų tiekimo srautus nukreipti į kitas valstybes.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Europai vis daugiau kalbant apie siekiamą energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos, Maskva nori savo dujų tiekimo srautus nukreipti į kitas valstybes.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-05-19 15:20, atnaujinta 2018-02-13 18:40

Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizito antradienį į Šanchajų metu gali būti pasirašyta sutartis dėl 38 mlrd. kub. metrų dujų per metus tiekimo. Manoma, kad susitarimas bus pasirašytas 30-čiai metų.

Kai kurie ekspertai prognozavo, kad Kinija gali gauti iš Maskvos nemažas nuolaidas, tačiau, anot anoniminio šaltinio, kuro kaina sutaps su vidutine kaina Europoje. Taip iš Kinijos Rusija gali gauti apie 400 mlrd. JAV dolerių.

„Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris, prieš pasirašant sutartį, dar turi aptarti kai kuriuos jos aspektus. Tai tikimasi padaryti netrukus, per „Gazprom“ ir Kinijos įmonės CNPC derybas.

Europai vis daugiau kalbant apie siekiamą energetinę nepriklausomybę nuo Rusijos, Maskva nori savo dujų tiekimo srautus nukreipti į kitas valstybes. Vidutinėje perspektyvoje visos dujų apimtys, tekusios Europai, gali būti nukreiptos į Pekiną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.