Rusiškos dujos tekės į Kiniją?

Tuo atveju, jeigu Europa

D.Medvedevas teigia, kad Rusija turi turėti galimybių tiekti dujas ne tik Europai, bet ir Azijai.<br>123rf nuotr.
D.Medvedevas teigia, kad Rusija turi turėti galimybių tiekti dujas ne tik Europai, bet ir Azijai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 20, 2014, 11:15 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:55 PM

„Turime pakankamai galimybių ir pakankamai dujų, kad galėtume jas tiekti tiek rytiniu, tiek vakariniu maršrutais. Bet pagal blogiausią scenarijų, grynai teoriškai, dujos, kurios nebus transportuojamos į Europą, gali būti transportuojamos vakariniu maršrutu į Kiniją. Bet aš pabrėžiu, tai absoliučiai teorinė galimybė“, - pareiškė D.Medvedevas interviu naujienų agentūrai „Bloomberg“.

Pasak vyriausybės vadovo, kiekviena šalis ar šalių grupė, įskaitant ir Europos Sąjungą, turi teisę diversifikuoti savo tiekimo šaltinius. „Bet mes neteikiame tam ypatingos reikšmės tiesiog todėl, kad kol kas jokios konkrečios alternatyvos rusiškų dujų tiekimui nenumatoma“, - pažymėjo premjeras.

D.Medvedevas pridūrė, kad Rusija, didžiausia energetikos tiekėja, turi turėti galimybių tiekti dujas ne tik Europai, bet ir Azijai. „Tai mums naudinga“, - sakė jis.

Kartu premjeras skeptiškai vertina tokią perspektyvą, kaip Jungtinių Valstijų suskystintų dujų pardavimas Europai. Jo nuomone, tokios dujos europiečiams kainuos 40 proc. brangiau nei dujos iš Rusijos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šiuo metu vyksta į Kiniją. Šio dviejų dienų oficialaus vizito pagrindinis tikslas - pasirašyti sutartį dėl rusiškų dujų tiekimo Kinijai. Rusijos dujų bendrovė „Gazprom“ tikisi pasirašyti tokią sutartį jau beveik 20 metų.

Dujas iš Rusijos telkinių į Kinijos teritoriją numatoma tiekti dviem maršrutais: rytiniu ir vakariniu.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.