Į Kiniją eksportuojamos rusiškos dujos nebebus apmokestinamos

Rusijos valdžia sutiko į Kiniją pagal naująją sutartį eksportuojamoms dujoms atšaukti anksčiau taikytą apmokestinimą naudingosioms iškasenoms. Tokią informaciją ketvirtadienį pateikė Rusijos vicepremjeras Arkadijus Dvorkovičius ir pabrėžia, kad mokesčio atšaukimas bus taikomas tik į Kiniją siunčiamai dujų daliai. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 22, 2014, 5:23 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:24 PM

Kiek anksčiau siūlymą mokesčius atšaukti iškėlė ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Tuomet pareigūnai kalbėjo pasiūlymą būtinai apsivarstysiantys.

Rusija ir Kinija po 15 metų derybų sutartį dėl dujų tiekimo pasirašė gegužės 21 d. 30-ties metų sutarties vertė siekia 400 mlrd. JAV dolerių. 1 tūkst. kubinių metrų dujų kainos Kinijai 350 JAV dolerių, t.y. maždaug tiek pat, kiek už kurą vidutiniškai moka ir Europos valstybės.

Iš viso į dujų gavybos telkinį ir tiekimo projektą ketinama investuoti 77 mlrd. JAV dolerių. 20 mlrd. iš šios sumos ketina skirti Kinija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?