Pigiausių degalų valstybė: sklidinas bakas - už du litus

Venesuelos valdžia priėmė sprendimą atidėti benzino kainų didinimą. Ir toliau šie degalai Pietų Amerikos valstybėje bus laikomi pigiausi visame pasaulyje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-05-28 10:39, atnaujinta 2018-02-13 10:54

Nors Venesuelos ekonomikai šiuo metu – sunkūs laikai, Lotynų Amerikos šalis pareigūnai įsitikinę, kad galimą kainų didinimą dar reikia apsvarstyti su visa tauta. Apie tai paskelbė valdančiosios socialistų partijos deputatas Ramonas Lobo.

Benzino litras kainuoja 9 sentimus, todėl užpildyti baką kainuoja apie 4,5 bolivaro. Oficialus nacionalinės valiutos kursas - 4,02 lito už 10 bolivarų. Tad prisipilti sklidiną baką benzino nekainuoja nė dviejų litų.

Beveik nemokamas benzinas stipriai slegia ir taip deficitinį biudžetą. Per metus degalams skiriamos subsidijos siekia daugiau kaip 12 mlrd. JAV dolerių. Vieno litro aukštą oktaninį skaičių turinčio benzino gamybos sąnaudos jo kainą viršija maždaug 28 kartus, tačiau degalų kaina nekinta jau 17 metų.

Venesuelos prezidentas Nikolas Maduro niekaip nesugeba susitvarkyti su šalyje besitęsiančia ekonomine krize. Valstybės skola šiuo metu siekia 70 proc. BVP, o biudžeto deficitas – 13 proc.

Taip pat Venesueloje registruojamas labai aukštas infliacijos lygis, dėl kurio šalies ministrų kabinetas jau penkis kartus buvo priverstas devalvuoti nacionalinę valiutą. Tiesa, vartojimo prekių kainos ir toliau auga – vien praėjusiais metais rodiklis kilstelėjo 54 proc.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.