Jaroslavas Neverovičius kviečiamas pasiaiškinti dėl dujų

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos

Jaroslavas Neverovičius.<br>M.Kulbio nuotr.
Jaroslavas Neverovičius.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2014, 10:42 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:46 AM

Parlamentarams energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius pateiks informacijos dėl derybų su „Gazprom“ rezultatų, arbitražo eigos ir perspektyvų. Seimo nariai su Finansų ministerijos ir valstybės kontroliuojamos bendrovės „Lietuvos energija“ atstovais taip pat ketina aiškintis dėl „Lietuvos energijos“ dalyvavimo „Lietuvos dujų“ valdyme.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas „darbietis“ Artūras Paulauskas BNS sakė kad su energetikos ministru ketina aptarti Lietuvos apsirūpinimą dujomis.

„Galvojame, kad ne visa informacija yra pateikiama, yra dalis, kuri gali būti pateikima tik uždaruose posėdžiuose“, - BNS teigė komiteto vadovas.

Pasak jo, komitetui rūpi ir dujų kainų kompensavimo procesas. „Visiems gal ir nereikėtų kompensuoti, tie, kurie neseniai prisijungė, juk nieko neprarado“, - tvirtino A.Paulauskas.

Vidutiniškai 20 proc. sumažintos dujų kainos buitiniams vartotojams jau taikomos nuo liepos 1-osios.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra sakęs, kad „Gazprom“ suteikta dujų kainos nuolaida už praėjusius 1,5 metų vertinama 331 mln. litų, o už trejus metus - 800 mln. litų. Anot premjero, 43 mln. litų iš šios sumos buitiniams vartotojams bus kompensuojama per dvejus metus, siekiant ilgesnį laiką išlaikyti stabilius tarifus, o įmonėms, perkančioms dujas iš „Lietuvos dujų“, permokėtos sumos bus grąžintos pagal įmonių sutarčių sąlygas.

A.Butkevičius patikino, kad iki 2016 metų vidurio „visa nuolaida bus išnaudota“.

Jis yra teigęs, kad dujų importo bendrovei „ Dujotekana“ susitarus su „Gazprom“ dėl dujų kainos nuolaidos, Vyriausybė patvirtins dujų kainos kompensavimo tvarką šilumos gamintojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.