Ukraina nenaudos rusiškų dujų, skirtų Europai

Ukraina nenaudoja ir nenaudos

Kijevas neatsisako ketinimų ginčyti arbitražiniame teisme rusiškų dujų tranzito per šalies teritoriją įkainio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kijevas neatsisako ketinimų ginčyti arbitražiniame teisme rusiškų dujų tranzito per šalies teritoriją įkainio.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-07-09 16:27, atnaujinta 2018-02-12 02:55

J.Prodanas taip pat pareiškė, kad Kijevas neatsisako ketinimų ginčyti arbitražiniame teisme rusiškų dujų tranzito per šalies teritoriją įkainio. Ministerijos vadovas pastebėjo, kad kol kas Ukraina neketina kreiptis į teismą šiuo klausimu.

Kaip jau skelbė „Gazprom“ valdybos pirmininkas Aleksejus Mileris, rusiškų dujų tranzito kaina per Ukrainos teritoriją tiesiogiai susijusi su dujų kaina šiai šaliai. Tai yra, kuo didesnė kaina, tuo didesnis tranzito įkainis. A.Mileris taip pat teigė, kad tranzito kainą reguliuoja atitinkama sutartis, o peržiūrėti tokią sutartį reikštų mažinti rusiškų dujų tranzito į Europą saugumą. Pasak jo, galiojantis tranzito tarifas yra reguliuojamas tik pačios sutarties.

Liepos 9 dieną Rusijos prezidento administracijos vadovas Sergejus Ivanovas pareiškė, kad rudenį ir žiemą Ukraina gali pradėti naudoti rusiškas dujas, tiekiamas Europai.

Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas praėjusią savaitę pareiškė, kad, užsitęsus dujų konfliktui tarp Maskvos ir Kijevo iki rudens, „įsisiūbuos tikra dujų krizė“, nes Ukraina bus priversta naudoti dujas iš savo požeminių saugyklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.