Graikai į energetikos sektorių įsileis privatininkus

Graikijos parlamentas priėmė įstatymo projektą, leidžiantį privatiems asmenims įsigyti 30 proc. valstybinių energijos sektoriaus įmonių akcijų. Tiesa, tokiems ketinimams prieštaravo ir protestus reiškė profesinės sąjungos ir opozicija.

Graikijos žmonės nesiliauja protestavę.<br>AP nuotr.
Graikijos žmonės nesiliauja protestavę.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2014, 12:27 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:25 AM

Įstatymas buvo priimtas posėdžiavus 98 iš 300 deputatų: 51 jų pasisakė už naująjį įstatymą, 46 – prieštaravo, vienas susilaikė.

Įstatymas numato, kad Graikijos energetikos sektoriaus monopolija bus dalinama į dvi dalis, o užsienio investuotojams bus parduodama maždaug 30 proc. jos aktyvų. Vyriausybė teigia, kad leidimas privatizuoti dalį sektoriaus leis sutvirtinti jo pozicijas ir paskatinti vartotojams palankų konkurencingumą.

Savo ruožtu energetikos sektoriaus darbuotojų profesinė sąjunga, palaikoma opozicinių partijų, iš valdžios reikalauja sprendimą keisti ir teigia, kad privatizacija neigiamai paveiks darbuotojų teises ir padidins energijos tarifus.

Balsavimo metu prieš parlamento pastatą energetikų profesinė sąjunga ir opozicinės partijos surengė protesto akciją. „Elektra priklauso visuomenei, negalima ja disponuoti kaip preke rinkoje. Taip besielgiantys asmenys turi būti patraukti atsakomybėn prieš visą šalį, – pareiškė Graikijos visuotinė darbo rinkos konfederacija. Kova su energetikos sektoriaus privatizacija bus ilga – ji nesibaigs net ir priėmus įstatymą“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.