Lietuva ir „Hitachi“ kurs Visagino jėgainės projekto įmonę

Energetikos ministerija ir strateginis naujos branduolinės elektrinės Lietuvoje investuotojas „Hitachi Ltd.“ pasirašė Supratimo memorandumą dėl bendrų veiksmų rengiantis įsteigti tarpinę projekto bendrovę. Šiuo memorandumu Energetikos ministerija ir „Hitachi“ įsipareigoja kartu atlikti parengiamuosius tarpinės projekto bendrovės steigimo darbus. Po to potencialiems investuotojams bus pateiktas pasiūlymas dėl tarpinės projekto bendrovės steigimo.

Energetikos ministerija ir „Hitachi“ įsipareigojo kartu atlikti parengiamuosius tarpinės projekto bendrovės steigimo darbus.<br>D.Umbraso nuotr.
Energetikos ministerija ir „Hitachi“ įsipareigojo kartu atlikti parengiamuosius tarpinės projekto bendrovės steigimo darbus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 30, 2014, 11:42 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:46 PM

Supratimo memorandume numatyta iki rugsėjo vidurio parengti detalų tarpinės projekto bendrovės įkūrimo planą, kuriame bus apibrėžta šios bendrovės struktūra ir funkcijos. Parengtas planas ir jo įgyvendinimo eiga bus aptarti su regioninių partnerių – Latvijos ir Estijos – atstovais siekiant priimti sprendimus dėl tarpinės projekto bendrovės steigimo.

Per praėjusius ir šiuos metus gauti strateginio investuotojo ir Japonijos eksporto kredito agentūrų pasiūlymai dėl projekto finansavimo sąlygų pagerinimo;

atlikta „Baltijos valstybių integracija į ES vidaus elektros energijos rinką. Galimų jungčių įrengimo variantų studija“, patvirtinusi, jog Baltijos šalių sinchronizacija su kontinentinės Europos tinklais galima su nauja branduoline elektrine;

potencialūs investuotojai (Lietuvos, Estijos, Latvijos energetikos įmonės ir Strateginis Investuotojas – „Hitachi Ltd.“) pateikė bendrą poziciją dėl projekto ekonominio vertinimo ir įvardino vadinamuosius „atvirus klausimus“. Lietuvos vyriausybė suformulavo atsakymus į atvirus klausimus ir juos pateikė potencialiems investuotojams – už šio projekto įgyvendinimą atsakingoms Estijos ir Latvijos energetikos įmonėms.

Tarpinė projekto bendrovė steigiama siekiant užtikrinti projekto brandą, toliau gerinti projekto konkurencingumą ir įgyvendinimo sąlygas. Tarpvyriausybinio lygmens atviri klausimai kartu su Estija ir Latvija bendrai sprendžiami Baltijos Ministrų Tarybos Vyresniųjų energetikos pareigūnų komitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.