Skalūnų žvalgams Lietuva turi sukurti patrauklų pasiūlymą

Norint pradėti skalūnų dujų

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-09-15 18:35, atnaujinta 2018-02-02 12:20

„Mano žinia - Lietuva turi sukurti patrauklų pasiūlymą. Naujasis įstatymų paketas, reglamentuojantis skalūnų dujų gavybą Lietuvoje, turi būti lengvai suprantamas“, - asociacijos „Investuotojų forumas“ surengtoje konferencijoje pirmadienį Vilniuje kalbėjo E.Stewartas.

Anot jo, tik priėmus naują įstatymų paketą, kuriame nebebus praeityje padarytų klaidų, investuotojai vėl susidomės skalūnų dujų gavyba Lietuvoje.

„Lietuvos valdžia neturėtų apmokestinti mūsų verslo, kol jis mums neneša pelno“, - argumentavo E.Stewartas.

Lietuvos valdžiai pakeitus mokesčių, teisinę ir reguliavimo aplinką, 2013 metų spalį JAV energetikos įmonė „Chevron“ pasitraukė iš skalūnų dujų gavybos konkurso.

Šią savaitę Vyriausybė turėtų svarstyti skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos apmokestinimą.

Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė anksčiau BNS sakė, kad naujas konkursas turėtų būti skelbiamas iš karto, kai tik Vyriausybė ir Seimas priims įstatymo pataisas.

Dabar siūloma pirmus trejus metus, bet ne ilgiau nei iki 2020 metų pradžios, skalūnų dujų gavybos neapmokestinti, o vėliau jai būtų taikomas 15 proc. tarifas. Taip pat siūloma, kad 90 proc. surenkamų mokesčių atitektų valstybės, o 10 proc. - savivaldybių biudžetams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.