„Lukoil“ dėl sankcijų prašo valstybės paramos

Rusijos energetikos ministro pavaduotojas Kirilas Molodcovas ketvirtadienį pranešė, kad naftos bendrovė „Lukoil“ dėl Vakarų sankcijų paprašė paramos iš vyriausybės. Bendrovė siekia dar nepaskirstytų angliavandenilių telkinių fondo lėšų.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt

Sep 25, 2014, 7:40 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 3:45 PM

„Jeigu prieš bendrovę buvo nukreiptos sankcijos, tuomet ji gali kreiptis paramos į vyriausybę, jeigu prireiktų papildomų lėšų. Kai kurios įmonės jau į valdžią kreipėsi, kitos kreipsis dar tik ateityje“, – sako ministro pavaduotojas.

Anot K.Molodcovo, šiuo metu Rusijos energetikos ministerija kartu su aplinkos apsaugos ministerija derina priemones, kuriomis naftos bendrovės bus remiamos prieš jas nukreipus sankcijas Vakarams. Pavyzdžiui, gali būti pradėtos taikyti lengvatos dėl jau eksploatuojamų telkinių. Pareigūnas teigia, kad lėšos visoms įmonėms turi būti prieinamos ir skirstomos tolygiai.

Rugsėjo 12 d. JAV skelbtos sankcijos Rusijai numatė skolų blokavimą penkiems didžiausiems šalies valstybiniams bankams ir Europos Sąjungos (ES) verslo sandorių su naftos bei gynybos bendrovėmis sustabdymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.