Dingusią lengvatą šildymui siūlo kompensuoti kitaip

Diskusijos apie pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos naikinimą galimos, jeigu dėl to neaugs šildymo kainos ir bus peržiūrėtas kompensacijų mechanizmas socialiai remtiniems gyventojams, teigė prezidentės vyriausioji patarėja ekonominiais ir socialinės politikos klausimas Giedrė Kaminskaitė-Salters.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2014, 10:19 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 7:56 AM

„Jeigu PVM lengvata šildymui būtų nuimta, tai prezidentės pagrindinis prioritetas būtų patikslinti kompensacijų mechanizmą ypač socialiai remtiniems gyventojams. Nes yra rizika, kad tos šeimos, kurios jau ir dabar vos galą su galu suduria, tikrai atsidurs labai sudėtingoje situacijoje. Todėl turi būti peržiūrėta, labai aiškiai išsiaiškinta, kaip joms bus kompensuojama nuimta šildymo lengvata“, – interviu „Žinių radijui„sakė G.Kaminskaitė-Salters.

Taip pat, pasak vyriausiosios patarėjos, prezidentė norėtų matyti, kad šilumos kaina gyventojams nedidėja.

„Tam turime gerus pagrindus, kadangi krenta naftos ir dujų kaina pasaulyje, gavome apie 20 proc. nuolaidą iš „Gazprom“ ir didėja biokuro dalis šilumos šaltiniuose. Kainos neturėtų augti. Jeigu jos neaugs, ir jeigu bus sutvarkytas kompensacijų mechanizmas, tada būtų galima kalbėti apie lengvatos nuėmimą“, – teigė G.Kaminskaitė-Salters.

Šiuo metu centralizuotai tiekiamai šilumos energijai taikomas lengvatinis 9 proc. PVM tarifas, kai įprastas jo dydis siekia 21 proc.

Svarstant kitų metų biudžeto projektą šią lengvatą numatoma panaikinti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.