Prieš šildymo sezono pradžią - kaimynų kivirčų papliūpos

„Ką tik iš kabineto išėjo vienas gyventojas. Pyko ir barėsi. Jis nori, kad būtų paleistas šildymas, tačiau kiti gyventojai, surinkę daugiau nei pusės namo žmonių parašus, šildymo pareikalavo dar nejungti“, – sakė bendrovės „Jonavos šilumos tinklai“ vadovas Alfredas Sadzevičius.

Kiekvieno šildymo sezono pradžią lydi kaimynų konfliktai ir nesutarimai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Kiekvieno šildymo sezono pradžią lydi kaimynų konfliktai ir nesutarimai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė, www.jonavoszinios.lt

Oct 24, 2014, 2:10 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:44 PM

Nors Jonavoje jau prasidėjo šildymo sezonas, tačiau septynių renovuotų daugiabučių gyventojai šildymo paprašė nejungti.

„Jie parašė prašymus, kad šildymas būtų įjungtas vėliau. Tačiau tuose namuose atsiranda žmonių, kurie tokiam sprendimui nepritaria. Jie augina mažus vaikus, galbūt namuose yra sergančių žmonių.

Kiekvieno šildymo sezono pradžią lydi kaimynų konfliktai ir nesutarimai. Žmonės eina pas mus ir prašo, kad būtų jungiamas šildymas, tačiau mes negalim (išskyrus tuos atvejus, jei nesilaikoma higienos normų), nes daugumos gyventojų sprendimas – kitoks“, – sakė A.Sadzevičius.

Pasak direktoriaus, vėliau pradėję šildymo sezoną tokių daugiabučių gyventojai nesutaupys, nes, paleidus šilumą vėliau, jos reikės daugiau – tam, kad apšildytum įšalusį namą.

Kaip informavo bendrovė „Jonavos šilumos tinklai“, kiekvienais metais pradedant sezoną kyla problemų, daugiausiai jų – dėl nenuorinamų viršutiniuose aukštuose esančių radiatorių.

„Šiais metais leidžiant šildymą trys daugiabučiai buvo užlieti. Dažniausia priežastis – gyventojai užmiršo užsukti nuorinimo kranelius“, – sakė A.Sadzevičius.

Kiekvienais metais tiek kaimynai, tiek bendrovės atstovai būna priversti ieškoti ir tuščių butų savininkų.

„Reikia nuorinti radiatorius, tačiau gyventojų – nėra. Visko būna, kartą net į Graikiją teko skambinti, ir aiškintis, kaip patekti į tuščią butą. Jei gyventojai nebūna Lietuvoje, išvyksta į užsienį, labai rekomenduojame butuose įsirengti automatinius nuorintojus“, – sakė A.Sadzevičius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.