V. Putino pasitikėjimas savimi: Europa pirks rusiškas dujas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė nemanąs, kad Europos šalys liausis pirkusios gamtines dujas iš Rusijos, nes tiesiog nėra realios alternatyvos.

Vladimiras Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 24, 2014, 8:54 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 6:24 PM

Anot jo, partnerėms Europoje atsisakyti Rusijos energijos išteklių, būtų mirtinas smūgis tų šalių konkurencingumui.

„Jeigu, tarkime, nutrauktume visiškai mūsų energijos išteklių tiekimą į ES šalis, ar norime mes to? Žinoma, ne. Kam mums tai daryti, kai turime tvarkingą klientą, kuris moka. Bet galima įsivaizduoti, kad tai įvyks mūsų partnerių Europoje valia? Aš sunkiai tai įsivaizduoju“, – kalbėjo V.Putinas susitikęs su tarptautinio diskusijų klubo „Valdai“ dalyviais Sočyje.

Europos Sąjunga, paskelbusi sankcijas Rusijai dėl krizės Ukrainoje, nerimauja, kad gamtinių dujų tiekimas iš Rusijos per Ukrainą gali nutrūkti šią žiemą, ir nori diversifikuoti dujų tiekimą.

V.Putino nuomone, nutrūkus dujų srautui iš Rusijos, alternatyva būtų Artimieji Rytai „su nemažesnėmis krizėmis, negu čia ir dabar, o galbūt, žymiai aštresnėmis – su nelaiminguoju ISIL (islamo džihadistais), ir dievai žino su kuo“.

„Tarkime, nafta ir skalūnų dujos iš JAV. Galima? Na, turbūt, kažkiek galima, bet kiek tai kainuos? Jeigu europiečiai imsis šito, tai bus tiesus kelias į savo konkurencingumo mažinimą, nes tai bus brangiau, negu mūsų vamzdinės dujos arba nafta mūsų vamzdynais arba trumpu pristatymo atstumu ir logistika iš Rusijos telkinių“, – kalbėjo V.Putinas.

„Taip būtų tiesiog užmuštas savo konkurencingumas. Aš net nežinau, kokia reikia būti kolonija Europoje tam, kad šito reikėtų imtis. Manau, kad sveikas protas laimės ir šito nebus“, – pareiškė Rusijos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.