Pinganti nafta verčia Venesuelą prašyti tarptautinės pagalbos

Venesuelos prezidentas Nikolas Maduro pirmadienį pradeda savo tarptautinių vizitų ciklą, per kurį bandys mažinti šalies ekonomikai tenkantį smunkančių naftos kainų poveikį ir suvaldyti gilėjančią recesiją, praneša BBC.

Prieš palikdamas Venesuelą N.Maduro paskelbė naujas priemones, turinčias šaliai padėti kovoti su ekonomine krize.<br>AP nuotr.
Prieš palikdamas Venesuelą N.Maduro paskelbė naujas priemones, turinčias šaliai padėti kovoti su ekonomine krize.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 5, 2015, 9:22 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 12:59 AM

N.Maduro pirmiausiai lankysis Kinijoje, laikomoje pagrindine Venesuelos kreditore, kur susitiks su šalies lyderiu Xi Jinpingu.

Vėliau prezidentas vizitų vyks į Naftą eksportuojančių šalių organizacijai (OPEC) priklausančias šalis ir ragins šias mažinti naftos gavybos apimtis bei taip kelti smukusias kuro kainas.

Venesueloje išgaunamos naftos kainos nuo praėjusių metų birželio jau smuko maždaug per pusę. Šalis didžiausią savo pajamų dalį užsienio valiuta gauna iš eksportuojamos naftos, be to, skaičiuojama, kad jai priklauso didžiausios pasaulyje naftos atsargos.

Prieš palikdamas Venesuelą N.Maduro paskelbė naujas priemones, turinčias šaliai padėti kovoti su ekonomine krize.

Prezidentas nurodė ketinantis kurti strateginius rezervus, skirti naują valdybą kontroliuojančiai valiutos keitimo procesus organizacijai, steigti naujas tarnybas, padedančias valdyti žaliavų paskirstymą.

Šalies lyderis nurodo, kad Venesuelai daugiausiai žalos daro JAV prezidento Baracko Obamos pradėtas „ekonominis karas, kuriuo siekiama sunaikinti OPEC naftos gamintojų kartelio nares“. Jis taip pat kaltina ekonominį karą prieš Rusiją vykdančias JAV, savo nafta rinkose gerokai padidinusias pasiūlą ir numušusias kainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.