„Litgas“ didina dujų tiekimo estams apsukas

Gamtinių dujų tiekimo ir prekybos įmonė „Litgas“, priklausanti valstybės valdomai energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“, didina gamtinių dujų tiekimo į Estiją apsukas. Ji pasirašė sutartį jau su trečia bendrove iš šios šalies – elektros energijos gamybos ir tiekimo įmone „VKG Energia“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 23, 2015, 1:22 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:59 PM

Ši įmonė priklauso didžiausiai Estijos naftos ir chemijos produktų gamintojai iš naftingųjų skalūnų „Viru Keemia Grupp“. Jai dujos iš Lietuvos, pasinaudojant „Litgas" turimomis tranzito per Latviją galimybėmis, bus pradėtos tiekti kovo mėnesį.

„Litgas“ jau turi pasirašiusi sutartis su „Alexela Group“ įmone „Reola Gaas“, kuriai dujos jau tiekiamos, ir „Eesti Energia“ – jai dujos bus pradėtos tiekti nuo kovo pradžios. Iš viso 2015 metais į Estiją „Litgas“ planuoja patiekti iki 30 milijonų kubinių metrų dujų.

Neseniai „Litgas“ pasirašė gamtinių dujų tranzito sutartį su „Latvijas gaze“. Dujos „VKG Energia“ bus transportuojamos naudojantis šios sutarties galimybėmis.

„Tai svarbios sutartys, rodančios, kad Baltijos šalių prekybos dujomis rinka žengia pirmuosius žingsnius.

Per SGD terminalą sukūrus prieigą prie tarptautinės gamtinių dujų rinkos, o ateityje Latvijoje liberalizavus rinką, prekyba dujomis tarp šalių bus dar aktyvesnė“, – sakė „Litgas“ generalinis direktorius Dominykas Tučkus.

Jo teigimu, būdama šių pokyčių priešakyje, įmonė sukaups patirties ir kontaktų, vėliau visa tai padės kovojant dėl lyderio pozicijų prekiaujant dujomis regione.

„Litgas“ yra pasirašiusi 15 neįpareigojančių prekybos SGD sutarčių su kompanijomis, tiekiančiomis apie pusę viso pasaulio SGD, taip pat turi galimybes įsigyti gamtinių dujų rinkoje, iš kitų Lietuvos importuotojų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?